Κάτω των 60 ετών ένας στους τρεις στις ΜΕΘ

Κάτω των 60 ετών ένας στους τρεις στις ΜΕΘ

«Η πανδημία βρίσκεται σε υψηλή, αλλά σταθερή κατάσταση», ανέφερε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η πανδημία βρίσκεται σε υψηλή, αλλά σταθερή κατάσταση», ανέφερε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα προσθέτοντας ότι τα νοσοκομεία εξακολουθούν να πιέζονται. Πρέπει, τόνισε, για ένα ακόμη διάστημα να είμαστε προσεκτικοί. Οι άνθρωποι που καταλήγουν είναι ανεμβολίαστοι ή όσοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση.

Από την πλευρά της, η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό αν και ο αριθμός των κρουσμάτων είχει μειωθεί κατά 35%.

Χαρακτήρισε σημαντικό ότι παρατηρείται σταθεροποίηση στον αριθμό των διασωληνωμένων και των εισαγωγών.

«Εφτά στους 10 είναι άνω των 55 ετών και 1 στους 3 στις ΜΕΘ έχουν ηλικία μικρότερη των 60 ετών. Κανείς δεν είναι άτρωτος», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Παπαευαγγέλου, τονίζοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, τις τελευταίες 15 ημέρες το 80% θανάτων είναι μικρότερης ηλικίας των 60 ετών και αφορούν ανεμβολίαστους.

Τα ελληνικά δεδομένα επιβεβαιώνουν τη θωράκιση της υγείας μας με τη τρίτη δόση, ανέφερε ακόμη η κ. Παπαευαγγέλου, λέγοντας ότι η μετάλλαξη «Όμικρον» αποτελεί το 80% των νέων κρουσμάτων και ότι παράλληλα, εξακολουθεί να κυκλοφορεί και η «Δέλτα».

Περισσότερο από το 60% στη Βόρεια Ελλάδα αφορά μολύνσεις της Δέλτα, σημείωσε, προσθέτοντας ότι «τo 93,4% των θανάτων τις τελευταίες 15 μέρες αφορούσε συνάνθρωπους μας που δεν είχαν εμβολιαστεί ή και να είχαν δεν είχαν προλάβει να κάνουν την αναμνηστική δόση τους».

Αναφερόμενη στα κρούσματα στα παιδιά είπε ότι παρατηρήθηκε μείωση κρουσμάτων κατά το 10-16 Ιανουαρίου που άνοιξαν τα σχολεία. Ο αριθμός των κρουσμάτων όπως είπε, μειώθηκε σε 36.300 νέα κρούσματα ενώ τόνισε ότι το σχολείο είναι ασφαλές για τα παιδιά μας και ότι ο δείκτης θετικότητας στα παιδιά είναι εξαιρετικά χαμηλός.

Τραγικός θάνατος βρέφους

Στον τραγικό θάνατο ενός βρέφους μολις 52 ημερών στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά τη σημερινή ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Οπως επιβεβαίωσε η κ. Γκάγκα, το κοριτσάκι γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου και εισήχθη στο Ιπποκράτειο σε βαριά κατάσταση στις 12 Δεκεμβρίου.

Το βρέφος δυστυχώς κατέληξε χθες, ανέφερε η κ. Γκάγκα, σημειώνοντας ότι τα βρέφη είναι λιγότερο προστατευμένα ενώ έκανε λόγο και για «περιβάλλον ανεμβολίαστων».

Σημειώνεται ότι στην Κρήτη νοσηλεύεται σε ΜΕΘ, πλην όμως όχι διασωληνωμένος, 13χρονος που νόσησε με τη μετάλλαξη «Όμικρον» του κορωνοϊού.  

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν στην χώρα μας 18.869 νέα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι ασθενείς στα νοσοκομεία είναι 688 ενώ σημειώθηκαν 81 θάνατοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT