Υποπαραλλαγή «Όμικρον 2»: Εντοπίστηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα στην Ελλάδα

Υποπαραλλαγή «Όμικρον 2»: Εντοπίστηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα στην Ελλάδα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα δύο πρώτα δύο κρούσματα της υποπαραλλαγής «Όμικρον 2» εντοπίστηκαν στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρόκειται για «εισαγόμενα» περιστατικά, τα οποία εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την τελευταία εβδομάδα. 

Αναφερόμενος στην εν λόγω υποπαραλλαγή νωρίτερα, ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης είπε ότι «είναι αρκετά νωρίς», καθώς δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχει η πιθανότητα μεγαλύτερης μεταδοτικότητας. Επισήμανε πάντως ότι τα εμβόλια προσφέρουν ήδη κάλυψη κατά 91% από την Όμικρον.

Από πλευράς του, μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο, Γιάννης Πρασσάς, συνέστησε να μην δημιουργηθεί πανικός και φόβος συμπληρώνοντας πως δεν υπάρχουν ακόμη τα στοιχεία που να δείχνουν πόσο σημαντική είναι και τι ρόλο θα παίξει. 

Εξήγησε ότι με την Όμικρον «φανήκαμε κάπως τυχεροί», καθώς μέσα στους άπειρους συνδυασμούς εξαπλώθηκε το συγκεκριμένο στέλεχος. Πρόσθεσε ότι οι ειδικοί αναμένουν μεταλλάξεις και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να εμφανιστούν πιο μολυσματικές εκδόσεις.

«Είναι ένα σενάριο το οποίο είναι πολύ πιθανό να το δούμε στις παραλλαγές που θα προκύψουν, -γιατί σίγουρα θα προκύψουν και άλλες παραλλαγές. Και καθώς θα εμβολιαζόμαστε, χτίζουμε την πληθυσμιακή αυτή ανοσία, ο ιός θα ψάχνει διαρκώς τρόπους να ξεγλιστρά από τα αντισώματα», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT