Χαλκιδική: Στα δύο γέφυρα που οδηγεί σε σχολικές μονάδες – Σε απόγνωση οι κάτοικοι (εικόνες)

Χαλκιδική: Στα δύο γέφυρα που οδηγεί σε σχολικές μονάδες – Σε απόγνωση οι κάτοικοι (εικόνες)

«Υπάρχει τεράστιο ζήτημα με τη γέφυρα στη Συκιά, η οποία έχει κριθεί ακατάλληλη και αποτελεί τη μοναδική πρόσβαση προς όλες τις σχολικές μονάδες της περιοχής» ανέφερε ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άλυτα παραμένουν τα προβλήματα που προκλήθηκαν από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Διομήδης» στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στο δήμο Σιθωνίας.

«Υπάρχει τεράστιο ζήτημα με τη γέφυρα στη Συκιά, η οποία έχει κριθεί ακατάλληλη και αποτελεί τη μοναδική πρόσβαση προς όλες τις σχολικές μονάδες της περιοχής» ανέφερε στο GRTimes.gr, ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας ο οποίος ζητεί την άμεση χρηματοδότηση για την κατασκευή νέας γέφυρας.

«Από τις βροχοπτώσεις και τα πολλά μποφόρ σημειώθηκε διάβρωση και πλέον αυτή η μεγάλη γέφυρα έχει κριθεί ακατάλληλη από την πρώτη στιγμή και από την τεχνική υπηρεσία του δήμου και από την αστυνομία. Μάλιστα πρόκειται για την μοναδική πρόσβαση προς όλες τις σχολικές μονάδες της περιοχής, ενώ πολλοί είναι αυτοί που την χρησιμοποιούν για να μεταβούν στην εργασία τους» εξήγησε ο δήμαρχος. 

Όπως τόνισε ο κ. Ντέμπλας, η συγκεκριμένη γέφυρα εντασσόταν στο πρόγραμμα του έργου της αντιπλημμυρικής προστασίας που κατασκευάζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. «Δεν υπάρχουν οι πιστώσεις εκείνες που απαιτούνται για να κατεδαφιστεί άμεσα και να κατασκευαστεί μια νέα», ανέφερε, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «αυτά τα έργα δεν πρέπει να γίνονται με πιστώσεις 50 και 100 χιλιάδων. Χρειάζεται γενναία χρηματοδότηση σε έργα αντιπλημμυρικά γιατί η Σιθωνία είναι “κόκκινη” και έχει ανάγκη από μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα ανάσχεσης».

Τέλος, σχετικά με τις ενέργειες που έχει κάνει ο δήμος για την αποκατάσταση των ζημιών επισήμανε πως «το πρώτο έγγραφο στάλθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, ενώ σήμερα στάλθηκε νέο έγγραφο και στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών», διευκρινίζοντας μάλιστα πως δεν υπάρχει ακόμα καμία απάντηση ούτε κάποια ενέργεια».

Χαλκιδική: Στα δύο γέφυρα που οδηγεί σε σχολικές μονάδες – Σε απόγνωση οι κάτοικοι (εικόνες)-1
GRTimes.gr

Χαλκιδική: Στα δύο γέφυρα που οδηγεί σε σχολικές μονάδες – Σε απόγνωση οι κάτοικοι (εικόνες)-2
GRTimes.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT