Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ποιες υπηρεσίες αναστέλλονται – Τι ισχύει για σχολεία, μέσα μεταφοράς και επιχειρήσεις

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ποιες υπηρεσίες αναστέλλονται – Τι ισχύει για σχολεία, μέσα μεταφοράς και επιχειρήσεις

Κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας κηρύσσεται για αύριο στην περιφέρεια Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, Δωδεκανήσων, στις Σποράδες και στην Κρήτη, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα»

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας κηρύσσεται για αύριο στην περιφέρεια Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, Δωδεκανήσων, στις Σποράδες και στην Κρήτη, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Συγκεκριμένα, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα λειτουργούν όπου είναι εφικτό και ειδικότερα τα μέσα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν όπου είναι δυνατόν.

Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση – δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας. Όσον αφορά την τηλεκπαίδευση δεν θα πραγματοποιηθεί διότι θα απουσιάζει το διοικητικό προσωπικό που είναι αναγκαίο για την παροχή της.

Τέλος, όπως ανακοίνωσε και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, αναστέλλεται η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες, όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Γενική αργία αύριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα- Επιχείρηση του στρατού σε Αττική Οδό

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT