Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων

Στο λεκανοπέδιο της Αττικής επιχειρούν 449 άτομα, 99 οχήματα και 5 μηχανήματα. Έχουν διανεμηθεί 1.040 κουβέρτες, 4.500 φιάλες νερού, 570 μερίδες φαγητού και 480 προγεύματα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άμεση ετοιμότητα επέμβασης ειδικών τμημάτων συνολικής δύναμης 1.374 ατόμων, 99 οχημάτων και 77 μηχανημάτων, συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα». 

Πιο συγκεκριμένα, σε άμεση ετοιμότητα επέμβασης διατηρούνται ειδικά τμήματα συνολικής δύναμης 453 ατόμων και 72 μηχανημάτων (ομάδες Δευκαλίων, ΕΤΑΚ, ΚΟΜΑΚ) ενώ σε ετοιμότητα διατηρούνται και τμήματα άμεσης επέμβασης του σχεδίου «Ξενοκράτης» συνολικής δύναμης 500 ατόμων.

Στο λεκανοπέδιο της Αττικής επιχειρούν 449 άτομα, 99 οχήματα και 5 μηχανήματα. Έχουν διανεμηθεί 1.040 κουβέρτες, 4.500 φιάλες νερού, 570 μερίδες φαγητού και 480 προγεύματα.

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων-1

Στο Λεκανοπέδιο Αττικής οι Ένοπλες Δυνάμεις διέθεσαν προσωπικό και μέσα ως ακολούθως:

  • Αττική Οδός Έξοδος 10 (Λ. Κύμης): 2 Οχήματα με 12 άτομα για τον απεγκλωβισμό οχημάτων και την διανομή τροφίμων.
  • Αττική Οδός Έξοδος 12 (Λ. Πεντέλης): 20 Οχήματα με 97 άτομα, για τον απεγκλωβισμό οχημάτων και την διανομή τροφίμων και κουβερτών.
  • Αττική Οδός Έξοδος 11 (Λ. Κηφισίας): 12 Οχήματα με 40 άτομα και 2 Μηχανήματα Μηχανικού για τον απεγκλωβισμό οχημάτων και τον εκχιονισμό της Αττικής Οδού.
  • Αττική Οδός Έξοδος 13 (Λ. Δουκίσσης Πλακεντίας): 7 Οχήματα με 37 άτομα, για τον απεγκλωβισμό οχημάτων και την διανομή τροφίμων και κουβερτών.
  • Αττική Οδός Έξοδος 15 (Λ. Μαραθώνα): 25 Οχήματα με 157 άτομα για τον απεγκλωβισμό οχημάτων και την διανομή τροφίμων και κουβερτών.
  • Αττική Οδός Έξοδος 17 (Κάντζα): 7 Οχήματα με 61 άτομα για την διανομή τροφίμων και κουβερτών.
  • Αττική Οδός Έξοδος 18 (Παιανία): 1 Όχημα με 12 άτομα για την διανομή τροφίμων. Περιοχή Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»: 1 Μηχάνημα Μηχανικού και 1 Όχημα με 10 άτομα για εκχιονισμό.
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων-2

Επιπλέον, οι Ένοπλες Δυνάμεις διέθεσαν τέσσερα οχήματα με 10 άτομα για την μεταφορά πολιτών από προσωρινούς χώρους διαμονής στον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Όπως ανακοινώθηκε, η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων θα συνεχιστεί για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία.

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων-3
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων-4

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή