Κακοκαιρία: Ενεργοποιείται η Επιτροπή Διερεύνησης

Κακοκαιρία: Ενεργοποιείται η Επιτροπή Διερεύνησης

Την ενεργοποίηση της Επιτροπής Διερεύνησης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ευθύνες της «Αττικής Οδού» για αυτό που συνέβη και να αναζητηθούν αποζημιώσεις, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής.

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ενεργοποίηση της Επιτροπής Διερεύνησης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ευθύνες της «Αττικής Οδού» για αυτό που συνέβη και να αναζητηθούν αποζημιώσεις, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής. «Η τεράστια ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας, επιτάσσει να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν κυρώσεις. Και αυτό θα γίνει», ανέφερε σε χθεσινή του δήλωση.

«Η τεράστια ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας επιτάσσει να αποδοθούν ευθύνες», ανέφερε χθες ο κ. Καραμανλής.

Η Επιτροπή συστήθηκε το 2020 (ν. 4663) μετά τα ανάλογα προβλήματα που παρουσιάστηκαν εκείνη τη χρονιά. Σύμφωνα με τον νόμο, αν η διακοπή της κυκλοφορίας λόγω καιρικών φαινομένων ή βλάβη της υποδομής κρατήσει περισσότερο από μια ώρα, τότε επιβάλλονται κυρώσεις σε όποιον διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο, αν αποδειχθεί ότι έφερε ευθύνη. Την απόφαση λαμβάνει η τριμελής Επιτροπή Διερεύνησης, επικεφαλής της οποίας είναι ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών. Η επιτροπή μπορεί να επιβάλει πρόστιμο έως 1 εκατ. ευρώ, ενώ το πόρισμά της μπορεί να οδηγήσει στην κίνηση της διαδικασίας πειθαρχικών κυρώσεων. Πάντως το υπουργείο διευκρίνισε χθες ότι η όποια αποζημίωση τυχόν κληθεί η «Αττική Οδός» να πληρώσει, αν αποδειχθούν ευθύνες της, είναι άσχετη από τις 2.000 ευρώ που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός ότι θα δοθούν ανά οδηγό.

Πάντως, η μέχρι τούδε εμπειρία από ανάλογες περιπτώσεις δείχνει ότι οι παραχωρησιούχοι καλύπτονται από τις προβλέψεις περί γεγονότων ανωτέρας βίας των συμβάσεων που έχουν υπογράψει με το κράτος και δεν οδηγούνται σε καταβολή αποζημιώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή