Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις μετά τις έρευνες σε συνδέσμους οπαδών – Εντοπίστηκαν μαχαίρια και λοστοί

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις μετά τις έρευνες σε συνδέσμους οπαδών – Εντοπίστηκαν μαχαίρια και λοστοί

Κατασχέθηκαν μαχαίρια, σιδερογροθιές, λοστοί κι άλλα αντικείμενα, ενώ συνελήφθησαν δύο υπεύθυνοι συνδέσμων.

3' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκαν οι παράλληλες αστυνομικές έρευνες σε συνδέσμους οπαδών, στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά ερευνήθηκαν 13 σύνδεσμοι σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατασχέθηκαν μαχαίρια, σιδερογροθιές, λοστοί κι άλλα αντικείμενα. Σε σχέση με τα ευρήματα, συνελήφθησαν δύο υπεύθυνοι συνδέσμων, 43 και 36 ετών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς και άλλων Διευθύνσεων της Γ.Α.Δ.Θ., απογευματινές ώρες σήμερα (03-02-2022), πραγματοποίησαν επιστάμενες έρευνες σε διάφορες λέσχες φιλάθλων αθλητικών σωματείων της Θεσσαλονίκης» και «στο πλαίσιο των ερευνών, που έλαβαν χώρα παρουσία εκπροσώπων δικαστικής Αρχής, εντός χώρων δεκατριών (13) οικημάτων που στεγάζονται οι λέσχες αυτές και δραστηριοποιούνται φίλαθλοι των ομάδων της πόλης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρια, ψαλίδια, λοστοί, καπνογόνα, φωτοβολίδες, σιδερογροθιές και άλλα αντικείμενα, πρόσφορα να προκαλέσουν σωματικές βλάβες».

Σε ό,τι αφορά τη σύλληψη των δύο ατόμων διευκρινίζεται ότι πρόκειται για τους υπευθύνους «δύο εκ των προαναφερόμενων χώρων και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στους συνδέσμους οπαδών

Νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν εκτεταμένη έρευνα σε συνδέσμους οπαδών του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, τόσο στην ανατολική πλευρά της πόλης, όσο και στα δυτικά.

Δυνάμεις της Αστυνομίας βρέθηκαν στις οδούς Παπάφη και Ορέστου, όπου βρίσκονται σύνδεσμοι του «δικεφάλου του Βορρά», ενώ το ίδιο συνέβη και στην περιοχή του Ευόσμου, αλλά και των Αμπελοκήπων. Από την έρευνα οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλεξαν τουλάχιστον πέντε μεγάλες σακούλες σκουπιδιών με ευρήματα. Τα ευρήματα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται μεταλλικά στυλιάρια και μαχαίρια, πρόκειται να μεταφερθούν για εξέταση.

Οι έρευνες διεξήχθησαν στο πλαίσιο εντοπισμού είτε συμμετεχόντων στη δολοφονική επίθεση στου Χαριλάου είτε στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στους δράστες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τετάρτη οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε έρευνα στον κεντρικό σύνδεσμο του ΠΑΟΚ, επί της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού. 

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις μετά τις έρευνες σε συνδέσμους οπαδών – Εντοπίστηκαν μαχαίρια και λοστοί-1
Intime

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις μετά τις έρευνες σε συνδέσμους οπαδών – Εντοπίστηκαν μαχαίρια και λοστοί-2
Intime

Έρευνα και σε συνδέσμους του Άρη και του Ηρακλή

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα της Πέμπτης, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. διεξήγαγαν έρευνα και σε σύνδεσμο οπαδών του Άρη κοντά στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, αστυνομικοί ερεύνησαν τον σύνδεσμο «Super 3» ο οποίος στεγάζεται σε οίκημα πολύ κοντά στο γήπεδο του Άρη, στην περιοχή Χαριλάου. Οι αστυνομικοί βγαίνοντας από τον σύνδεσμο, πήραν μαζί τους τρεις μεγάλες μαύρες σακούλες μέσα στις οποίες υπήρχαν άγνωστα μέχρι στιγμής αντικείμενα.

Επίσης έρευνα έγινε και στον σύνδεσμο φίλων Ηρακλή «Αυτόνομη Θύρα 10». Οι αστυνομικοί ερεύνησαν τους χώρους του συνδέσμου ο οποίος στεγάζεται στη συμβολή των οδών Μητροπολίτου Γενναδίου και Ιουστινιανού.

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις μετά τις έρευνες σε συνδέσμους οπαδών – Εντοπίστηκαν μαχαίρια και λοστοί-3

Φυλάκιση χωρίς αναστολή στον 23χρονο για τα ευρήματα στον σύνδεσμο

Την ίδια ώρα σε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών αλλά και χρηματική ποινή 2.200 ευρώ, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ο 23χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου στη Χαριλάου, ο οποίος δικάστηκε, σήμερα, με την αυτόφωρη διαδικασία για τα ευρήματα σε σύνδεσμο οπαδών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε αστυνομική έφοδος μετά το φονικό.

Στον συγκεκριμένο χώρο (που βρίσκεται σε ημιώροφο πολυκατοικίας και ήταν κλειδωμένος κατά την άφιξη της αστυνομίας) κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- αναδιπλούμενοι σουγιάδες, κράνη, βεγγαλικά χειρός, κροτίδες, διάφορα εργαλεία (όπως φτυάρια, σφυριά), δικράνια, μεταλλικοί σωλήνες και ξύλινα ρόπαλα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Επειδή στην κατοχή του 23χρονου βρέθηκαν κλειδιά του συγκεκριμένου συνδέσμου, με τα οποία οι αστυνομικοί εισήλθαν στον χώρο, σχηματίστηκε δεύτερη δικογραφία εις βάρος του, εκτός απ’ αυτή που αφορά το έγκλημα με θύμα τον 19χρονο.

«Είχα κλειδιά, ήταν μια μέρα στον χώρο και τα πήρα. Δεν ξέρω ποιοι άλλοι έχουν πρόσβαση στον χώρο, ούτε ποιοι έχουν κλειδιά», δήλωσε ο 23χρονος στην απολογία του, αρνούμενος οποιαδήποτε σχέση με τα ευρήματα.

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για πέντε πράξεις και συγκεκριμένα: λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη, κατοχή κροτίδων, παράνομη οπλοκατοχή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Η ποινή αποφασίστηκε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεσή της. Επιπλέον, το Δικαστήριο αποφάσισε την απαγόρευση παρακολούθησης πάσης φύσεως αθλητικών εκδηλώσεων για 5 χρόνια και για το ίδιο διάστημα την υποχρεωτική παρουσία του, στη διάρκεια αγώνων της ομάδας του, στο αστυνομικό τμήμα του τόπου όπου διαμένει.

Όλα αυτά ενώ εκκρεμεί η απολογία του στον Ανακριτή για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου και τον τραυματισμό δύο ακόμη νεαρών, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, στην οδό Θεοδ. Γαζή. Νωρίτερα, ο εισαγγελέας απήγγειλε εις βάρος του ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων, για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Ο 23χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα και παραμένει υπό κράτηση.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή