Μουσικό Σχολείο Ιλίου: Μαθητές φόρεσαν φούστες διαμαρτυρόμενοι γα σχόλιο καθηγητή τους

Μουσικό Σχολείο Ιλίου: Μαθητές φόρεσαν φούστες διαμαρτυρόμενοι γα σχόλιο καθηγητή τους

Ντυμένοι με φούστες και φορέματα τα αγόρια και παντελόνια και γραβάτες τα κορίτσια αποφάσισαν την Τετάρτη να πάνε στο σχολείο τους, μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Ιλίου.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ντυμένοι με φούστες και φορέματα τα αγόρια και παντελόνια και γραβάτες τα κορίτσια, αποφάσισαν την Τετάρτη να πάνε στο σχολείο τους, μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Ιλίου.

Ο λόγος ήταν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία και τη συμπαράστασή τους σε συμμαθήτή τους, που φέρεται να δέχθηκε προσβλητικό σχόλιο («είσαι η ντροπή της κοινωνίας») από καθηγητή του, επειδή προσήλθε στο σχολείο φορώντας φούστα.

View this post on Instagram

A post shared by Μένουμε Ενεργοί (@menoume_energoi)

Σε σχετική ανάρτηση στο Instagram της ομάδας «Μένουμε Ενεργοί» αναφέρεται:

«Τα ρούχα δεν έχουν φύλο!
Μαθητές και μαθήτριες στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου αποφάσισαν να πάνε σήμερα στο σχολείο τους με φούστες και φορέματα για να διαμαρτυρηθούν επειδή χθες μια συμμαθήτρια τους, ντυμένη με φούστα δέχτηκε επίπληξη για απρεπή ενδυμασία.

Τα παιδιά επέλεξαν να υπερασπιστούν την φίλη τους και να περάσουν ένα μήνυμα προς όλους μας για το τι πρέπει να θεωρείται απρεπές και τι προσωπική επιλογή.

Είμαστε μαζί τους.

UPDATE: Σύμφωνα με νέα ενημέρωση που είχαμε ο λόγος αντίδρασης των παιδιών ήταν ένα αισχρό σχόλιο κάποιου καθηγητή ενώ δεν ισχύει ότι η μαθήτρια δέχτηκε επίπληξη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή