Καλάβρυτα: Εντοπίστηκαν αντικείμενα κατά την αναζήτηση των αναρριχητών

Καλάβρυτα: Εντοπίστηκαν αντικείμενα κατά την αναζήτηση των αναρριχητών

Σε σημείο όπου εντοπίστηκε αντικείμενο που παραπέμπει πιθανότατα σε κράνος εστιάζονται οι έρευνες των διασωστών για τον εντοπισμό των τριών αγνοουμένων στον Χελμό.

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σημείο όπου εντοπίστηκαν αντικείμενα που παραπέμπουν πιθανότατα σε κράνος και μπουφάν εστιάζονται οι έρευνες των διασωστών για την ανεύρεση των τριών αγνοουμένων στον Χελμό.

Ο καιρός στην περιοχή είναι καλός, με χαμηλό άνεμο, αλλά πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Ωστόσο τα συνεργεία είναι υποχρεωμένα να δώσουν μάχη με το χρόνο για την ανεύρεση των αναρριχητών, καθώς από αύριο Δευτέρα προβλέπεται επιδείνωση των καιρικών συνθηκών. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπαρχηγός του πυροσβεστικού σώματος ανέφερε ότι οι έρευνες στρέφονται σε δύσβατο σημείο όπου εντοπίστηκε αντικείμενο, πιθανόν κράνος, αν και οι άνδρες της ΕΜΑΚ δεν το έχουν προσεγγίσει ακόμη.

Συναγερμός από το βράδυ του Σαββάτου 

Οι τρεις αναρριχητές, ηλικίας από 50 έως 55 ετών, κάτοικοι Πατρών και έμπειροι κατά πληροφορίες ορειβάτες, ανέβηκαν στον Χελμό το πρωί του Σαββάτου.

Ο συναγερμός στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου καθώς το αυτοκίνητό τους εξακολουθούσε να παραμένει στο πάρκινγκ του Κέντρου ενώ οι συνεχείς κλήσεις προς το κινητό που είχαν δώσει ως τηλέφωνο επικοινωνίας, δεν είχαν ανταπόκριση.

Καλάβρυτα:  Εντοπίστηκαν αντικείμενα κατά την αναζήτηση των αναρριχητών-1

«Οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αναρριχητών που αγνοούνται, επικεντρώνονται σε μία περιοχή περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής του χιονοδρομικού, Αλέξης ‘Αγριος.

Όπως πρόσθεσε, «είμαστε σε διαδικασία αναζήτησης με όλα τα μέσα που υπάρχουν και οι έρευνες πραγματοποιούνται, τόσο από αέρος, όσο και από χιονισμένες περιοχές, ενώ προσεγγίζονται όλα τα σημεία, όπου εκτιμάται ότι μπορεί να βρίσκονται οι τρεις αγνοούμενοι αναρριχητές».

Ο ίδιος μιλώντας νωρίτερα στο MEGA, ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πολλά δεδομένα. Έχουμε τρεις πολύ έμπειρους ορειβάτες που ξεκίνησαν χτες να μεταβούν εκτός του κέντρου για παγο – αναρρίχηση. Ο ένας είναι και εκπαιδευτής και από τα πιο γνωστά ονόματα στη χώρα. Είχαμε νυχτερινή λειτουργία στο κέντρο, διαπιστώσαμε όταν κλείναμε ότι υπήρχε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ και ότι ανήκε στα τρία άτομα που δεν είχαν γυρίσει ακόμα.
Επικοινωνήσαμε με τους δικούς τους και δεν είχαν δώσει σημάδι ζωής. Έκτοτε είμαστε σε επιφυλακή και σε συντονισμό με την Πυροσβεστική και την αστυνομία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή