Δολοφονία Άλκη: Οι συλλήψεις, τα εντάλματα και το όπλο του εγκλήματος

Δολοφονία Άλκη: Οι συλλήψεις, τα εντάλματα και το όπλο του εγκλήματος

Έντεκα άτομα περιλαμβάνονται μέχρι στιγμής στη δικογραφία για τη δολοφονική επίθεση στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του, 19 και 20 ετών

3' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έντεκα άτομα περιλαμβάνονται μέχρι στιγμής στη δικογραφία για τη δολοφονική επίθεση στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του, 19 και 20 ετών.

Εκτός από τον 23χρονο που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη, ένα 24ωρο μετά τη δολοφονία, κι αναμένεται να απολογηθεί αύριο, Δευτέρα, στον Ανακριτή, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας το προανακριτικό υλικό, προχώρησε τις τελευταίες ώρες στην ταυτοποίηση άλλων δέκα προσώπων για την υπόθεση, από τους οποίους ήδη οι οκτώ συνελήφθησαν σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων που εξέδωσε ο ανακριτής.

Εντάλματα εκδόθηκαν και εις βάρος των υπολοίπων δύο ταυτοποιημένων προσώπων και διεξάγονται αναζητήσεις για τη σύλληψή τους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τον βαθμό εμπλοκής τους στη δολοφονία.

Το παρελθόν των συλληφθέντων

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οκτώ συλληφθέντες είναι ηλικίας από 19 έως 21 ετών, ενώ επτά εξ αυτών είναι Έλληνες και ένας είναι Αλβανός. Πρόκειται στην πλειονότητά τους για μέλη συνδέσμων οπαδών του ΠΑΟΚ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έξι εκ των συλληφθέντων είναι σεσημασμένοι, έχοντας συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για συμμετοχή σε επεισόδια σε γήπεδα και συγκρούσεις με οπαδούς άλλους ομάδων.

Έρευνες στην Αλβανία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα δέκα εντάλματα που εκδόθηκαν είναι σε βάρος του 20χρονου που φέρεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Στους 10 διωκόμενους, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, συγκαταλέγεται και ένας ακόμη Αλβανός που είχε κατηγορηθεί για την επίθεση τον Μάρτιο του 2019, πέρα από τον 20χρονο ο οποίος φέρεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία. Εκφράζονται φόβοι ότι και ο συγκεκριμένος ύποπτος ενδέχεται να έχει διαφύγει στη γειτονική χώρα.

Χθες, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Λευτέρης Οικονόμου ανέφερε ότι «αν κάποιος διέφυγε υπάρχουν συγκεκριμένες δικονομικές διαδικασίες για την κίνηση όλων εκείνων των διαδικασιών για να λογοδοτήσει ο κάθε δράστης στη δικαιοσύνη».

Εντοπίστηκε και το δεύτερο αυτοκίνητο

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκε και το δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες της επίθεσης, τα ξημερώματα της Τρίτης.

Το όχημα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν σταθμευμένο σε γκαράζ.

Το όπλο του εγκλήματος

Το φως της δημοσιότητας είδε εξάλλου φωτογραφία του δρεπανιού, το οποίο κατασχέθηκε από αστυνομικούς λίγα μέτρα από το σημείο της επίθεσης.

Στο δρεπάνι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, βρέθηκε γενετικό υλικό του 19χρονου Άλκη, γι’ αυτό εκτιμάται ότι είναι το όπλο με το οποίο επήλθαν τα φονικά χτυπήματα στο σώμα του.

Θεοδωρικάκος: Δικαιοσύνη μέχρι το τέλος

Σε δήλωσή του για τις εξελίξεις, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανέφερε ότι «είχαμε πει από την πρώτη στιγμή πως είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για τη δικαιοσύνη ,για την πολιτεία συνολικά, η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη να φτάσει μέχρι το τέλος. Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. Άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό».

Σοκαριστική μαρτυρία για τη δολοφονία του Άλκη

Συγκλονίζει στο μεταξύ η νέα μαρτυρία γυναίκας για τη δολοφονική επίθεση στον Άλκη στη Χαριλάου. Με δάκρυα στα μάτια και σε κατάσταση σοκ, η γυναίκα περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές του 19χρονου νέου και τι συνέβη αμέσως μετά, δηλώνοντας ότι οι φρικτές αυτές αναμνήσεις δε θα ξεχαστούν ποτέ.

«Έγινε σε κλάσματα δευτερολέπτου… Δεν προλάβαμε να κάνουμε τίποτα. Το ότι ειδοποιήθηκε η αστυνομία όταν άρχισε η φασαρία, αυτό το πληροφορηθήκαμε. Αυτό που άκουσα και το είπα κατ’ επανάληψιν, ειλικρινά δεν μπορώ να το πω… “Φτάνει, μη με χτυπάτε άλλο… Φτάνει…” Και μετά τον κουβαλήσανε από εκεί, τον φέρανε εδώ και πάει ένας κύριος και του λέει “άνοιξε τα μάτια σου, μίλησε μου” αλλά ήταν αναίσθητος, 100, Ζητάδες, ασθενοφόρα (σ.σ είχαν έρθει), αλλά ήδη ο Άλκης, δυστυχώς, τον είχαν αποτελειώσει…»

«Ήταν πάνω από 10 άτομα. Ήταν βασικά δύο αυτοκίνητα, και όταν ‘εξετέλεσαν την αποστολή τους’ ακούγεται από ‘κει μια φωνή και λέει “εντάξει τους αποτελειώσατε;” Σταμάτησε και φύγανε… Αυτό δεν θα το ξεχάσω, αυτή τη φωνή στα αυτιά μου…», συνέχισε τη σοκαριστική διήγησή της η γυναίκα. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή