Ηράκλειο: Σκότωσε τη μητέρα του αλλά κρίθηκε αθώος λόγω πλήρους ακαταλόγιστου

Ηράκλειο: Σκότωσε τη μητέρα του αλλά κρίθηκε αθώος λόγω πλήρους ακαταλόγιστου

Το δικαστήριο δέχτηκε τον αυτοτελή ισχυρισμό της συνηγόρου υπεράσπισης περί ελλείψεως ικανότητας προς καταλογισμό του κατηγορούμενου.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αθώος λόγω πλήρους ακαταλόγιστου, κρίθηκε σήμερα ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, ο 53χρονος ο οποίος τον Οκτώβριο του 2020, με απανωτές μαχαιριές σκότωσε την υπερήλικη μητέρα του και τραυμάτισε σοβαρά την δίδυμη αδερφή του.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το δικαστήριο δέχτηκε τον αυτοτελή ισχυρισμό της συνηγόρου υπεράσπισης, Έφης Σωμαρά, περί ελλείψεως ικανότητας προς καταλογισμό του κατηγορούμενου και απεφάνθη ότι ο 53χρονος, ο οποίος πάσχει από σχιζοφρένεια, δεν είχε συνείδηση των πράξεων του κατά τη διάρκεια του τραγικού περιστατικού μέσα στο σπίτι της οικογένειας στο Ηράκλειο.

Το δικαστήριο αποφάσισε, την επιβολή θεραπευτικών μέτρων και συγκεκριμένα την νοσηλεία του επί πέντε χρόνια σε δημόσιο ψυχιατρικό νοσοκομείο. Ο 53χρονος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι αγαπούσε την μητέρα του και πως δεν ήθελε να της κάνει κακό. Πρόσθεσε ότι δεν κατάλαβε τι έκανε και ζήτησε συγνώμη από όλους, την οικογένεια του, την κοινωνία και το δικαστήριο.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή