Φωτιά στο Euroferry Olympia: Φόβοι για αγνοούμενους επιβάτες μετά την πρώτη καταμέτρηση

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Φόβοι για αγνοούμενους επιβάτες μετά την πρώτη καταμέτρηση

Δέκα άτομα που βάσει της επίσημης λίστας πληρώματος και επιβατών δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ότι επιβιβάστηκαν στις σωστικές λέμβους.

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου δέκα άτομα που -βάσει της επίσημης λίστας πληρώματος και επιβατών του Euroferry Olympia έπρεπε να βρίσκονται στο πλοίο-  δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ότι επιβιβάστηκαν στις σωστικές λέμβους.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Λιμενικού ο συνολικός αριθμός των επιβαιονόντων στο Euroferry Olympia,που τυλίχθηκε στις φλόγες, πλέοντας ανοιχτά της Ερείκουσας, ήταν 59 άτομα πλήρωμα και 231 επιβάτες.

Με βάση πληροφορίες που μετέδωσε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ επικαλούμενο ανώτερη πηγή του Λιμενικού, μέχρι στιγμής και κατόπιν της πρώτης καταμέτρησης, στις σωστικές λέμβους έχει μεταφερθεί αριθμός ατόμων που υπολείπεται κατά δέκα ή δώδεκα άτομα της επίσημης λίστας επιβατών, γεγονός που εγείρει φόβους για πιθανώς αγνούμενους.

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Φόβοι για αγνοούμενους επιβάτες μετά την πρώτη καταμέτρηση-1

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς των επιβαινόντων βρίσκεται πάντως σε εξέλιξη, όπως δήλωσε ο αρχιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος Νίκος Λαγκαδιανός.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η πλήρης καταγραφή και ταυτοποίηση των επιβαινόντων στο πλοίο θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα. Τόνισε, επίσης, ότι στο σημείο στο οποίο το συμβάν είναι σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη τέσσερα περιπολικά σκάφη του λιμενικού ένα σκάφος της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, δύο παραπλέοντα πλοία, δύο ιδιωτικά σκάφη, ένα ελικόπτερο του λιμενικού , δύο ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας καθώς και ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού, ενώ αναμένεται να καταπλεύσει και η φρεγάτα «Ύδρα». Τόνισε ότι στην περιοχή σπεύδουν δύο ρυμουλκά σκάφη, ρυμουλκό/ πυροσβεστικό καθώς και αντιρρυπαντικό σκάφος του λιμενικού.

Σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις πληρώματος και επιβατών που κατέθεσε ο πλοίαρχος του πλοίου στην Ηγουμενίτσα, πριν τον απόπλου του, στο “EUROFERRY OLYMPIA” επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το περιστατικό, έδωσε άμεσα εντολή για πλήρη κινητοποίηση πλωτών και εναέριων μέσων για τον απεγκλωβισμό των επιβατών και του πληρώματος του πλοίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες σε παραπλέοντα πλοία και σκάφη, έχουν αποβιβαστεί έως αυτή τη στιγμή 278 επιβαίνοντες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympiα.

Ένα άτομο από τους επιβαίνοντες του πλοίου που παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Στο πλοίο στο οποίο μαίνεται η πυρκαγιά επέβαιναν κατά δήλωση του πλοιάρχου 288 επιβάτες 25 ΙΧ οχήματα και 153 φορτηγά.

Αυτή την ώρα στο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση για την υποδοχή των επιβατών, καθώς τους αναμένει κλιμάκιο ιατρών, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για έλεγχο κορονοϊού και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων νήσων προκειμένου να φροντίσει για τις πρώτες ανάγκες και τη φιλοξενία τους στην Κέρκυρα.

Σημειώνεται πως ο τραυματίας επιβάτης που έφτασε στην Κέρκυρα με σκάφος του λιμενικού σώματος και μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο, φέρεται να τραυματίστηκε ελαφρά, «κατά την μεταφορά του από το φλεγόμενο πλοίο στις λέσβους», σύμφωνα με την περιφερειάρχη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή