Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Εκτός της επίσημης λίστας επιβάτης που απεγκλωβίστηκε

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Εκτός της επίσημης λίστας επιβάτης που απεγκλωβίστηκε

Δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα των επιβατών το ένα από τα δύο άτομα που απεγκλωβίστηκαν νωρίτερα από δυνάμεις της ΕΜΑΚ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας Αφγανός μετανάστης που δεν συμπεριλαμβανόταν στη λίστα επιβατών και ένας Βούλγαρος οδηγός απεγκλωβίστηκαν τελικά από το φλεγόμενο πλοίο «Euroferry Olympia» ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα.

Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι δύο αλλοδαποί οδηγοί είχαν ζητήσει βοήθεια από τις Αρχές για τον απεγκλωβισμό τους από το πλοίο αλλά εντοπίσθηκε μόνον ο ένας οδηγός.

Το βίντεο του απεγκλωβισμού

Συγκλονίζουν τα πλάνα της επιχείρησης διάσωσης των δύο οδηγών που παρέμεναν για ώρες εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του φλεγόμενου Euroferry Olympia. Άνδρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν σώους τους δύο άνδρες. Πρόκειται για έναν Αφγανό κι έναν Βούλγαρο που είχαν παγιδευτεί δίπλα από τον καταπέλτη.

Αφού οι δύο διασωθέντες έμειναν για λίγη ώρα στο κατάστρωμα προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, απομακρύνθηκαν από το πλοίο. Όπως αποτυπώνεται στο βίντεο της δραματικής διάσωσης, το ελικόπτερο πετά πάνω από το κατάστρωμα του πλοίου, που η πυρκαγιά έχει μετατρέψει σε άμορφη σιδερένια μάζα. Εν συνεχεία, αφήνει με σχοινί άνδρες της ΕΜΑΚ για να εξερευνήσουν το πλοίο και να εντοπίσουν τους εγκλωβισμένους.

Διασωληνώθηκε ο Βούλγαρος οδηγός

Διασωληνώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ ο 65χρονος Βούλγαρος οδηγός. Οι γιατροί του νοσοκομείου Κέρκυρας έκριναν αναγκαία τη διασωλήνωσή του, καθώς είχε πολύ χαμηλό ph στο αίμα.

Ο δεύτερος από τους διασωθέντες, υποβάλλεται σε εξετάσεις στα επείγοντα περιστατικά, ωστόσο φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση. Πρόκειται για 25χρονο άνδρα, αφγανικής καταγωγής. Στους 3 άνδρες της ΕΜΑΚ που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης χορηγείται οξυγόνο γιατι εισέπνευσαν μεγάλη ποσότητα καπνού.

Αγωνία για τους 12 αγνοούμενους

Έως τώρα έχουν διασωθεί διακόσια εβδομήντα οκτώ (278) άτομα, ενώ άλλα 12 άτομα φέρονται τελικά ως αγνοούμενοι μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες υπήκοοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό, διακόπηκαν οι έρευνες των μελών της ΕΜΑΚ στο πλοίο «Euroferry Olympia». Οι έρευνες θα ξεκινήσουν με το πρώτο φως της ημέρας. Οι δύο εναέριοι διασώστες και οι άλλοι τέσσερις πυροσβέστες που είχαν ανέβει στο πλοίο απομακρύνθηκαν. Όπως σημείωναν πηγές από το λιμενικό σώμα, τα θερμικά φορτία στο πλοίο, το σκοτάδι και οι πυκνοί καπνοί δυσχεραίνουν το έργο των διασωστών.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή