Καλαμαριά: Μαθητές δημοτικού στέλνουν μήνυμα κατά της οπαδικής βίας

Καλαμαριά: Μαθητές δημοτικού στέλνουν μήνυμα κατά της οπαδικής βίας

Με σύνθημα «όλοι μαζί μία ομάδα», οι μαθητές του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς πραγματοποίησαν δρώμενα μαθαίνοντας να τιμούν τα αθλητικά ιδεώδη και δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός πρέπει να είναι γιορτή.

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με φανέλες αθλητικών ομάδων και πιασμένα χέρι-χέρι, τα παιδιά του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη έστειλαν σήμερα το δικό τους μήνυμα κατά της οπαδικής βίας.

Όπως μετέδωσε το GRTimes.gr, με σύνθημα «όλοι μαζί μία ομάδα», οι μαθητές του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς πραγματοποίησαν δρώμενα μαθαίνοντας να τιμούν τα αθλητικά ιδεώδη και δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός πρέπει να είναι γιορτή.

Έτσι λοιπόν στη διάρκεια της ημέρας, χωρισμένοι σε τμήματα, συμμετείχαν σε διάφορα θεατρικά και μουσικά δρώμενα, ενώ όπως είπαν εκπαιδευτικοί του σχολείου, νωρίτερα έγινε συζήτηση στις τάξεις για τα φαινόμενα της οπαδικής βίας.

Στη συγκεκριμένη εκπαιδευτική παρέμβαση που έχει στόχο την καταπολέμηση των φαινομένων της οπαδικής βίας, αναφέρθηκε η διευθύντρια του 18ου Δημοτικού Σχολείου Παναγιώτα Ησαϊάδου.

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως μπροστά στα πρόσφατα γεγονότα που προκάλεσαν εύλογη ανησυχία, το σχολείο δεν μπορούσε να παραμείνει ούτε αμέτοχο, ούτε αδιάφορο, ενώ θα πρέπει να παραμένει σε άμεση αλληλεπίδραση με την κοινωνία και να έχει έτοιμα τα αντανακλαστικά του, ανά πάσα στιγμή, για να ανταποκριθεί στις γενικότερες κοινωνικές ανάγκες.

Πρόσθεσε πως τα παιδιά υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά τις σημερινές δραστηριότητες, καταλήγοντας ότι με αυτό τον τρόπο το σχολείο αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί απέναντι στα συγκεκριμένα φαινόμενα.

Παρών στη σημερινή γιορτή του αθλητισμού στο 18ο δημοτικό και ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, που χαιρέτησε τις συγκεκριμένες δραστηριότητες αναγνωρίζοντας την αξία τους.

Επικοινωνία Αυγενάκη με τη διευθύντρια του σχολείου

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης επικοινώνησε με τη διευθύντρια του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς, προκειμένου να τη συγχαρεί για την εκπαιδευτική πρωτοβουλία στο πλαίσιο αντιμετώπισης της οπαδικής βίας.

«Σύντομα θα τα πούμε από κοντά ενισχύοντας το σχολείο με αθλητικό υλικό. Η δράση τους παράδειγμα προς μίμηση για όλη τη χώρα» πρόσθεσε.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή