Λύματα – Ιικό φορτίο: Οριακή πτώση σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Λύματα – Ιικό φορτίο: Οριακή πτώση σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Πτωτικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε έξι από τις δεκατρείς περιοχές που ελέγχθηκαν από τον ΕΟΔΥ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε έξι από τις δεκατρείς περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, παρατηρήθηκαν την εβδομάδα 21- 27 Φεβρουαρίου σε σχέση με την εβδομάδα 14-20 Φεβρουαρίου. Αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε τέσσερις από τις δεκατρείς περιοχές και σταθεροποιητικές τάσεις σε τρεις περιοχές που ελέγχθηκαν από το ΕΔΕΛ.

Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στα Χανιά (-56%), στο Ηράκλειο (-53%), στην Πάτρα (-52%) και στα Ιωάννινα (-36%), ενώ οριακή ήταν η πτώση στη Θεσσαλονίκη (-22%) και στην Αττική (-16%).

Καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Κέρκυρα (+36%), στον Βόλο (+40%), στο Ρέθυμνο (+43%) και στον Άγιο Νικόλαο (+63%). Το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό στη Λάρισα (-8%), στην Ξάνθη (-7%) και στην Αλεξανδρούπολη (+7%).

 Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή