Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιστολή Ιερωνύμου προς τον Πατριάρχη Μόσχας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιστολή Ιερωνύμου προς τον Πατριάρχη Μόσχας

Την παρέμβαση του Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ. Κυρίλλου για την κατάπαυση του πολέμου στην Ουκρανία ζητεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος με επιστολή που του απηύθυνε με αφορμή τις τραγικές εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο.

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παρέμβαση του Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ. Κυρίλλου για την κατάπαυση του πολέμου στην Ουκρανία ζητεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος με επιστολή που του απηύθυνε με αφορμή τις τραγικές εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο. Ο κ. Ιερώνυμος στην επιστολή, για το περιεχόμενο της οποίας ενημέρωσε χθες τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο (ΔΙΣ), όπως και για την επιστολή που απηύθυνε στον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο, μεταξύ άλλων εκφράζει την ανησυχία του για τις εξελίξεις. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στους βομβαρδισμούς που προκαλούν θανάτους αλλά και καταστροφές σε ζωτικές υποδομές αλλά και σε ιερούς ναούς, όπως ο Ορθόδοξος Καθεδρικός Ιερός Ναός του Χαρκόβου. Τονίζει, δε, ότι η παρέμβαση από την πλευρά του προκαθημένου της ρωσικής Εκκλησίας θα μπορούσε να αποβεί καταλυτική για την κατάπαυση του πολέμου και την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία. Ταυτόχρονα, η Ορθόδοξη Εκκλησία θα αναδειχθεί ως ο γνησιότερος και ισχυρότερος ειρηνοποιός παράγων μεταξύ του ρωσικού και του ουκρανικού λαού.

Ζητεί την παρέμβασή του για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία – Ενημέρωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου από τον Αρχιεπίσκοπο.

Το θέμα του πολέμου στην Ουκρανία απασχόλησε επί μακρόν τη χθεσινή συνεδρίαση της ΔΙΣ, με την επισήμανση ότι «ο πόλεμος δεν μπορεί ποτέ να είναι λύση σε οποιεσδήποτε ανθρώπινες διαφορές, όσο σημαντικές κι αν είναι, σε κοινωνικό, εθνικό ή παγκόσμιο επίπεδο».

Συζητήθηκαν, επίσης, οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος για την παροχή συνδρομής στους δοκιμαζόμενους από τον πόλεμο, οι οποίες κινούνται σε δύο κατευθύνσεις: στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, σε συνεργασία με φιλανθρωπικές οργανώσεις και φορείς σε όλη τη χώρα, και στη διάθεση χώρων φιλοξενίας για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία που θα φθάσουν στη χώρα μας, ιδιαίτερα για παιδιά και ασυνόδευτους ανηλίκους. Σε συνεργασία με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει ήδη γίνει καταγραφή των διαθέσιμων δομών της Αρχιεπισκοπής και των κατά τόπους μητροπόλεων, ενώ θα διατεθούν οι ξενώνες της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Συνύπαρξις» και του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή