Επιχείρηση «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας

Επιχείρηση «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας

Συμμετείχαν 200 αστυνομικοί, ενώ τις έρευνες συνέδραμε drone της ΕΛ.ΑΣ. – Ελέγχθηκαν συνολικά 435 άτομα.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επανέναρξη των επιχειρήσεων «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας προχώρησε ήδη από χθες η Αστυνομία, λόγω αύξησης των κρουσμάτων μικροεγκληματικότητας αλλά και της παρουσίας μεγάλου αριθμού τοξικομανών στα στενά γύρω από την Ομόνοια.

Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί και επικεντρώθηκε στις οδούς Πειραιώς, Ζήνωνος και πέριξ της εκκλησίας του Αγίου Κωνσταντίνου. Συμμετείχαν 200 αστυνομικοί από τις ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), ΔΙ.ΑΣ., ΜΑΤ, της Τροχαίας αλλά και της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Τις έρευνες των αστυνομικών συνέδραμε drone της ΕΛ.ΑΣ., όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε από στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στο πλαίσιο της αστυνομικής εξόρμησης ελέγχθηκαν συνολικά 435 άτομα.

Προσήχθησαν και μεταφέρθηκαν στην Αμυγδαλέζα 125 αλλοδαποί που δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα. Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών, με το ένα από αυτά να έχει στην κατοχή του 23 γραμμάρια ηρωίνης. Ακόμα, εντοπίστηκαν ένας αλλοδαπός που είχε στην κατοχή του πλαστό έγγραφο και ένας φυγόδικος εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση. Βεβαιώθηκαν κλήσεις για τροχαίες παραβάσεις, ενώ βρέθηκαν ακόμα 6 παράνομα ταξί.

Σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι η χθεσινή επιχείρηση ήταν μέρος ενός συνολικού οργανωμένου σχεδίου, καθώς και ότι οι αστυνομικοί «κατάφεραν καίρια πλήγματα στην παράνομη μετανάστευση, στο εμπόριο ναρκωτικών και στο παράνομο εμπόριο που βλάπτει τις νόμιμες επιχειρήσεις και εργαζομένους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή