Έκρηξη σε εργοστάσιο στα Γρεβενά: Τρεις αγνοούμενοι – Ισοπεδώθηκε η μονάδα λέει ο δήμαρχος στην «Κ»

Έκρηξη σε εργοστάσιο στα Γρεβενά: Τρεις αγνοούμενοι – Ισοπεδώθηκε η μονάδα λέει ο δήμαρχος στην «Κ»

Ο φύλακας του εργοστασίου που μόλις είχε αλλάξει την βάρδια του και έφευγε για το σπίτι του είναι τραυματισμένος και μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο Γρεβενών

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοσχερώς έχει καταστραφεί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το εργοστάσιο εκρηκτικών στην περιοχή της Ιτέας στα Γρεβενά στο οποίο σημειώθηκε έκρηξη στις 8.15 το πρωί, ενώ πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν ότι αγνοούνται τρεις εργαζόμενοι. 

Ο φύλακας του εργοστασίου που μόλις είχε αλλάξει την βάρδια του και έφευγε για το σπίτι του είναι τραυματισμένος και μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο Γρεβενών.

Σύμφωνα με την διοικήτρια του νοσοκομείου Γρεβενών Ευτυχία Καπάτου που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κατάσταση υγείας του φύλακα δεν εμπνέει ανησυχία ενώ του έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες.

Ο δήμαρχος Γρεβενών, κ. Γιώργος Δασταμάνης, μιλώντας στο kathimerini.gr, δήλωσε πως «το κτίριο της μονάδας παραγωγής έχει ισοπεδωθεί. Ακόμα και τμήματα από τις κολόνες έχουν εκσφενδονιστεί σε αρκετά μέτρα. Αγνοούνται τρεις εργαζόμενοι και βρισκόμαστε στη φάση αναζήτησης». 

Έκρηξη σε εργοστάσιο στα Γρεβενά: Τρεις αγνοούμενοι – Ισοπεδώθηκε η μονάδα λέει ο δήμαρχος στην «Κ»-1
Φωτογραφία greveniotis

Στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αλλά και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Για λόγους ασφαλείας η πρόσβαση στον χώρο έχει αποκλειστεί. Ο κ.Δημήτρης Παλέγκας κάτοικος της Ιτέας Γρεβενών ανάφερε στο ΑΠΕ ότι «η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή και νιώσαμε την γη και τα σπίτια μας να ταρακουνιούνται όπως στον σεισμό του 1995». Ο μάρτυρας μίλησε για ένα τεράστιο σύννεφο καπνού που υψώθηκε εκατοντάδες μέτρα πάνω από το έδαφος κι ότι τα γύρω χωράφια σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από την περίφραξη του εργοστασίου έχουν γεμίσει με κομμάτια από μπετόν και σίδερα που προέρχονται τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή