Στο κατάστρωμα του «Σαρλ Ντε Γκωλ»

Το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ» του γαλλικού ναυτικού βρίσκεται από χθες ελλιμενισμένο στη ναυτική βάση της Σούδας, από όπου θα συμμετάσχει σε μια σειρά από αποστολές. Λίγες ώρες νωρίτερα, η «Κ» βρέθηκε στο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ» του γαλλικού ναυτικού βρίσκεται από χθες ελλιμενισμένο στη ναυτική βάση της Σούδας, από όπου θα συμμετάσχει σε μια σειρά από αποστολές. Λίγες ώρες νωρίτερα, η «Κ» βρέθηκε στο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο, όπου και ξεναγήθηκε στη γέφυρα διοίκησης, στον χώρο επισκευής των Rafale M και λοιπών αεροσκαφών που επιχειρούν από το «Σαρλ Ντε Γκωλ», και στο κατάστρωμα πτήσεων (απονήωσης και προσνήωσης). Οι εικόνες που συνοδεύουν το ρεπορτάζ ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της ξενάγησης. Από το κατάστρωμα πτήσης του αεροπλανοφόρου, χθες το πρωί τέσσερα Rafale M απονηώθηκαν προκειμένου να πετάξουν πάνω από την Ακρόπολη, στο πλαίσιο της γαλλικής συμμετοχής στην παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Συνοδεία του αεροπλανοφόρου «Σαρλ Ντε Γκωλ» στα ανοιχτά του φαληρικού όρμου έπλεε και η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «ΑΔΡΙΑΣ».

Στο κατάστρωμα του «Σαρλ Ντε Γκωλ»-1

Χθες το πρωί τέσσερα Rafale M απονηώθηκαν από το αεροπλανοφόρο προκειμένου να πετάξουν πάνω από την Ακρόπολη, στο πλαίσιο της γαλλικής συμμετοχής στην παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο αποτελεί πλατφόρμα σύνθετων επιχειρήσεων επιθετικών ή και αναγνωριστικών, καθώς πέρα από τα Rafale M επιχειρούν αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και έγκαιρης προειδοποίησης Hawkeye, αλλά και ελικόπτερα διάσωσης. Στο πλήρωμα των 1.900 ατόμων περιλαμβάνονται και στοιχεία Ειδικών Δυνάμεων. Στην παρούσα φάση, το «Σαρλ Ντε Γκωλ» επιχειρεί στην Ανατολική Μεσόγειο παρατεταμένα, συνοδευόμενο, ως είθισται, από μία ομάδα κρούσης που αποτελείται από φρεγάτες και υποβρύχια (γαλλικά και συμμαχικά), ενώ τις τελευταίες εβδομάδες έχει πραγματοποιήσει κοινές εκπαιδεύσεις και με τις δυνάμεις που συνοδεύουν το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Χάρι Σ. Τρούμαν». Τα Rafale M από το γαλλικό αεροπλανοφόρο θα συμμετάσχουν και στη μεγάλη αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος ’22», προτού συνεχιστεί η αποστολή στην Ανατολική Μεσόγειο. Το βράδυ της Πέμπτης, το «Σαρλ Ντε Γκωλ» υποδέχθηκε τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας Ελλάδας και Γαλλίας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και Φλοράνς Παρλί, οι οποίοι λίγη ώρα νωρίτερα είχαν παραστεί στην υπογραφή επί του καταστρώματος του θωρηκτού «Αβέρωφ» στο Τροκαντερό της σύμβασης για την προμήθεια τριών φρεγατών τύπου FDI από το Πολεμικό Ναυτικό και έξι νέων μαχητικών Rafale από την Πολεμική Αεροπορία.

Στο κατάστρωμα του «Σαρλ Ντε Γκωλ»-2
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT