Ρούλα Πισπιρίγκου: Το χρονικό της υπόθεσης και οι σκοτεινοί σταθμοί

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το χρονικό της υπόθεσης και οι σκοτεινοί σταθμοί

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για το πώς οι αρχές ξετύλιξαν το κουβάρι της υπόθεσης και έφτασαν στη σύλληψη της 33χρονης, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της

4' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για το πώς οι αρχές ξετύλιξαν το κουβάρι της υπόθεσης και έφτασαν στη σύλληψη της 33χρονης, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της.

Όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό, η 33χρονη ανησυχούσε για τις κάμερες στο νοσοκομείο, είχε «προβλέψει» τις κρίσεις και είχε περίεργη συμπεριφορά πριν πεθάνει η Τζωρτζίνα.

Σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, όταν η Τζωρτζίνα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», η κατηγορούμενη ζήτησε από την εφημερεύουσα γιατρό να μείνει σε μονόκλινο δωμάτιο με την κόρη της και ρώτησε τεχνηέντως αν υπάρχουν κάμερες για να βεβαιωθεί, ότι δεν γίνονται περιστατικά κλοπής.

Επίσης, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, η μητέρα δήλωσε ότι γνώριζε να χορηγεί φάρμακα μέσω γαστροστομίας και γι αυτό αποφασίστηκε να τα δίνει η ίδια στο παιδί. Ωστόσο, όταν η Τζωρτζίνα παρουσίασε νέα επεισόδια, δόθηκε εντολή στο νοσηλευτικό προσωπικό να σταματήσει τη χορήγηση των φαρμάκων η μητέρα, και να την πραγματοποιεί αποκλειστικά η νοσοκόμα.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου μια ημέρα πριν καταλήξει η κόρη της είπε στους γιατρούς: «Αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα». Τα περιστατικά της Τζωρτζίνας ξεκίνησαν στις 8 Απριλίου 2021 λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της 6 μηνών αδελφής της Ίριδας. «Τα επεισόδια αυτά χαρακτηρίζονται αιφνίδια και μάλιστα σε δύο από αυτά ενεργοποιήθηκε ο βηματοδότης» αναφέρεται στο διαβιβαστικό.

Στις 29 Ιανουαρίου, την ημέρα που έφυγε από τη ζωή η Τζωρτζίνα, λίγο πριν από τις 14.30, μία από τις νοσηλεύτριες είδε την μητέρα να πλησιάζει περπατώντας προς το γραφείο νοσηλείας σαν να έψαχνε κάποιον νοσηλευτή. Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια, έδωσαν στη νοσηλεύτρια την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο σεντόνι ή κάτι άλλο. Πλησιάζοντας τη νοσηλεύτρια της είπε κάτι χαμηλόφωνα που εκείνη δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε. Όταν η νοσηλεύτρια κατάλαβε ότι το παιδί έκανε πάλι επεισόδιο ενημέρωσε την γιατρό που εφημέρευε και σε λίγα δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο. Κατά την είσοδό τους στο δωμάτιο, παρατήρησαν ότι το παιδί είχε κυάνωση, ήταν απνοϊκό και τόσο η γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια είδαν ότι το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν, ο χαρακτηριστικός ήχος που κάνει, όταν πέσουν οι σφυγμοί του παιδιού. Το παιδί διασωληνώθηκε και πάλι και λίγο αργότερα κατέληξε.

Από την αξιολόγηση του υλικού οι αρχές καταλήγουν πως κανένας από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δεν χορήγησε στο παιδί κεταμίνη. Σημειώνεται δε πως σύμφωνα με τη δικογραφία, ο πατέρας της Τζωρτζίνας βρέθηκε στο νοσοκομείο το πρώτο βράδυ της νοσηλείας στο δωμάτιο του παιδιού ενώ όλες τις άλλες ημέρες ήταν μόνη της η μητέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, η κεταμίνη ήταν δύσκολο να εντοπιστεί από τους γιατρούς όσο η Τζωρτζίνα ήταν εν ζωή καθώς η ουσία αυτή μεταβολίζεται και δεν ανιχνεύεται στον ανθρώπινο οργανισμό παρά μόνο μετά θάνατον. 

Στον εισαγγελέα η 33χρονη – Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί

Το πρωί της Πέμπτης η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων με ισχυρή αστυνομική δύναμη και φορώντας αλεξίσφαιρο. Η 33χρονη έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Κατά πληροφορίες, το προηγούμενο βράδυ στη ΓΑΔΑ, η 33χρονη ήταν σκεπτική και δεν μίλησε καθόλου στους αστυνομικούς ενώ φέρεται ότι εξακολουθούσε να αρνείται την εμπλοκή της, λέγοντας: «Πως είναι δυνατόν να σκότωσα εγώ τα παιδιά μου;»

Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας αρνήθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση της 33χρονης, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της. Σε δήλωσή του ανέφερε: «Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή απο την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες. Δεν θα αναλάβω, οπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού». 

Λίγες ώρες αργότερα έγινε γνωστό πως και ο δεύτερος δικηγόρος, Νίκος Ιωάννου, παραιτήθηκε από συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Μετά τη σημερινή παραίτηση του μέχρι τώρα συνηγόρου της κ. Πισπιρίγκου, εξαιρετικού συναδέλφου κ.κ. Απόστολου Λύτρα, το Γραφείο μας έλαβε εντολή επικοινωνίας με την κατηγορουμένη από τους οικείους της. Κατόπιν διεξοδικής συζήτησης μεταξύ του κ. Ιωάννου και της κ. Πισπιρίγκου σήμερα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, και προ της μελέτης της δικογραφίας, τα μέρη αποφάσισαν από κοινού να μην αναλάβει το Γραφείο μας την υπεράσπιση. Λόγω της σύντομης αυτής εμπλοκής μας στην υπό κρίσιν υπόθεση, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι η ποινική διαδικασία είναι η μόνη οδός ανεύρεσης της αλήθειας, και η ψυχραιμία είναι ο πυλώνας που φωτίζει τη δύσβατη αυτή οδό», σημείωσε σε ανακοίνωσή του.

«Δυναμική προσωπικότητα, δεν έχει ψυχιατρικό πρόβλημα»

Για μία δυναμική προσωπικότητα που ξέρει να διαχειρίζεται τις καταστάσεις έκανε λόγο ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, μιλώντας στο kathimerini.gr σχετικά με το προφίλ της 33χρονης μητέρας των τριών παιδιών από την Πάτρα που κατηγορείται για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της. Όπως εξήγησε ο ιατροδικαστής, «έτυχε να μιλήσω και γω μαζί της. Μιλάμε για μία προσωπικότητα που τουλάχιστον θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κάποιος δυναμική και όχι ψυχιατρική. Η εγκληματική αυτή δράση θα γίνει case study και οι αναφορές στο πρόσωπό της θα μείνουν στη μνήμη για μακρό διάστημα».

Εξετάσεις και στα άλλα παιδιά

Αστυνομικές πηγές θεωρούν ιδιαίτερα πιθανό και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, Μαλένα και Ίριδα, που απεβίωσαν το πρώτο τον Απρίλιο του 2019 και το δεύτερο τον Μάρτιο του 2021, να πέθαναν με τον ίδιο τρόπο. Αποκαλύπτουν μάλιστα ότι έχουν κρατηθεί τμήματα των ιστών των δύο παιδιών και αναμένεται να γίνουν συμπληρωματικές εξετάσεις προκειμένου να ελεγχθεί εάν και σ’ αυτά είχε χορηγηθεί η ίδια ουσία.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή