Στις φυλακές Κορυδαλλού η Ρούλα Πισπιρίγκου – Αρνείται τις κατηγορίες

Στις φυλακές Κορυδαλλού η Ρούλα Πισπιρίγκου – Αρνείται τις κατηγορίες

Σε πρώτη φάση θα κρατηθεί για δύο εικοσιτετράωρα σε πλήρη απομόνωση ούτως ώστε να γίνουν τεστ για τον κορωνοϊό και στη συνέχεια έχει προβλεφθεί η μεταφορά της στην 6η Πτέρυγα των φυλακών

5' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις φυλακές Κορυδαλλού έφτασε, λίγο πριν τις 9.00 το πρωί, η Ρούλα Πισπιρίγκου, όπου θα κρατηθεί σε ειδική πτέρυγα για λόγους ασφαλείας.

Συγκεκριμένα σε πρώτη φάση θα κρατηθεί για δύο εικοσιτετράωρα σε πλήρη απομόνωση ούτως ώστε να γίνουν τεστ για τον κορωνοϊό και στη συνέχεια έχει προβλεφθεί η μεταφορά της στην 6η Πτέρυγα των φυλακών, στο ένα από τα δύο κελιά που έχουν διαμορφωθεί για περιπτώσεις γυναικών που φέρονται να έχουν διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα, ενώ θα προαυλίζεται μόνη της.

Χθες η 33χρονη, μετά τη μαραθώνια απολογία της, κρίθηκε προφυλακιστέα με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνα.

«Αρνούμαι στο σύνολο της την αποδιδόμενη σε μένα κατηγορία, ποτέ δεν επιδίωξα, επιθύμησα ή προκάλεσα το θάνατο του παιδιού μου. Καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί. Η Τζωρτζίνα ήταν το πρώτο μου παιδί και αποτελούσε τη μεγάλη μου αδυναμία. Ο θάνατος της, που ακολούθησε τα τραγικά περιστατικά που είχαν λάβει χώρα σε βάρος των δύο άλλων παιδιών τα οποία είχαν νωρίτερα χάσει τη ζωή τους από άλλες αιτίες, ήρθε ως τελειωτικό χτύπημα για μένα, ενώ αποτελούσε και το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος της οικογένειας μου, η ενότητα της οποίας άρχισε μετά από τα ανωτέρω τραγικά γεγονότα να κλυδωνίζεται μέχρι σημείου να έχει σήμερα σχεδόν διαλυθεί οριστικά», ανέφερε, μεταξύ άλλων, κατά την απολογία της.

Η κατηγορούμενη έκανε λόγο για «τυχαία στοιχεία» στα οποία -όπως είπε- βασίζεται η κατηγορία, ενώ επεσήμανε ότι ως μητέρα της Τζωρτζίνας, εκείνη όφειλε να είναι η σύνοδος του παιδιού στο νοσοκομείο. Απαντώντας στις αιτιάσεις του κατηγορητηρίου που ήθελαν την μικρή Τζωρτζίνα να παθαίνει όλα τα επεισόδια πάντοτε εκτός ΜΕΘ, η 33χρονη φέρεται να απαντά ότι αυτό συνέβη επειδή ο χρόνος νοσηλείας στις ΜΕΘ κάθε νοσοκομείου ήταν συγκριτικά ελάχιστος σε σχέση με το χρόνο νοσηλείας στο θάλαμο της κάθε παιδιατρικής κλινικής.

Η ίδια εκθέτει δυο λόγους για τους οποίους είναι αβάσιμος ο ισχυρισμός ότι η κεταμίνη δόθηκε από εκείνη στο παιδί. Σύμφωνα με όσα αναφέρει, «η συγκεκριμένη ουσία δεν διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε 2 χρήσεις μία από τις οποίες είναι η Παιδοχειρουργική. Άρα είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα η σχετική ουσία υπάρχει και υπήρχε κατά την ημερομηνία θανάτου του παιδιού μου».

Σημειώνεται, ότι φέρεται να έχει υποβάλλει διπλό αίτημα για το εάν την τελευταία τριετία η ΜΕΘ του νοσοκομείου έχει προμηθευτεί την ουσία κεταμίνη και δεύτερον αν τηρείται αρχείο των προσώπων που λαμβάνουν ποσότητα της συγκεκριμένης ουσίας και σε περίπτωση θετικής απόκρισης, εάν το χρονικό διάστημα 27-29/1/2022 έχει ληφθεί από το φαρμακείο του νοσοκομείου ποσότητα της ουσίας.

Η ίδια επεσήμανε, ότι «σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών ο χρόνος επίδρασης φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη είναι από 1 έως 20 λεπτά, ανάλογα με τον τρόπο χορήγησης. Πάντα με βάση τις ίδιες καταθέσεις από εμένα ζητήθηκε να εξέλθω του δωματίου στο οποίο γινόταν προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού μου, άμεσα με την έλευση των γιατρών τις ΜΕΘ, που αναφέρεται σε χρόνο 3 λεπτών από την ενημέρωση που έκανα στη νοσηλεύτρια. Οι ανωτέρω γιατροί τοποθετούν χρονικά το θάνατο του παιδιού μου στις 14.30, οπότε προσδιορίζουν τα κρίσιμα 20 λεπτά στο χρονικό διάστημα μεταξύ 14.10 – 14.30, δηλαδή σε χρόνο που δίπλα στο παιδί μου βρισκόμουν εγώ».

Ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε η ίδια, από τα καρδιογραφήματα που της εστάλησαν μέσω SMS από τον παιδοκαρδιολόγο, στις 15.10 καταγράφεται μηχανικά το γεγονός ότι η Τζωρτζίνα ήταν ακόμη ζωντανή γιατί φαίνεται ότι λειτουργούσε ο απινιδωτής με την βηματοδότική του λειτουργία με ηλεκτρική ανταπόκριση της καρδιάς του παιδιού. «Άρα το κρίσιμο εικοσάλεπτο, εντός του οποίου φέρεται, να χρειάζεται αυτή ουσία για να προκαλέσει το θάνατο, τότε η χορήγηση της έχει γίνει περίπου στις 14.50, δηλαδή σε χρόνο που από εμένα έχει ζητηθεί η αποχώρηση μου από το δωμάτιο, εντός του οποίου παρέμειναν μόνο γιατροί και νοσηλευτές».

Μάλιστα, όπως αναφέρει στο υπόμνημα της, «υπό αυτές τις συνθήκες είναι εξαιρετικά πιθανό να χορηγήθηκε αυτή ουσία στην Τζωρτζίνα από ιατρικό λάθος, υπό την πίεση της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί, διότι σε διαφορετική περίπτωση μου είναι αδύνατο να σκεφτώ τι θα μπορούσε να έχει γίνει και δεν μπορώ να δώσω κάποια άλλη εκδοχή».

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναζητούν κομμάτια στο παζλ «Μαλένα – Ιριδα»

Όπως έγραψε η «Κ», πλέον οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών αναζητούν στοιχεία ικανά να συνδέσουν την 33χρονη με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, Μαλένας και Ιριδας, μετά την εις βάρος της δίωξη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, στα τέλη Ιανουαρίου. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε στα μέσα Φεβρουαρίου κατόπιν παρέμβασης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών και πλέον θα συνεχιστεί υπό την εποπτεία των εισαγγελικών αρχών της Αθήνας, που διέταξαν νέα προκαταρκτική με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Η Μαλένα, 3,5 ετών, κατέληξε τον Μάρτιο του 2019 έπειτα από νοσηλεία στην παιδοογκολογική πτέρυγα «Ελπίδα» του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Οπως προκύπτει από κατάθεση της ίδιας της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Γ΄ Α.Τ. Πατρών, η Μαλένα εισήχθη στο Παίδων αρχικά την 30ή Μαρτίου 2019 και έπειτα από ολιγοήμερο εξιτήριο στις 5 Απριλίου έχοντας διαγνωστεί με λεμφοβλαστική λευχαιμία. Κατέληξε 8 ημέρες αργότερα, στις 13 Απριλίου, έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία την πρώτη της χημειοθεραπεία. Ο θάνατός της ήταν αιφνίδιος και επήλθε συνεπεία ανακοπής καρδιάς.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις της, που σημειωτέον ήταν πανομοιότυπες με αυτές που έγιναν 2,5 χρόνια αργότερα στην αδελφή της, Τζωρτζίνα, ήταν «καθαρές». Οι ιστολογικές εξετάσεις αντιστοίχως εντόπισαν «κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων», καθώς και «έντονη πνευμονική συμφόρηση», ευρήματα που, σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές ενημέρωσης, παραπέμπουν σε θάνατο από ασφυξία. Στο πόρισμά της, πάντως, η αρμόδια ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα απέδωσε τον θάνατό της σε ηπατική ανεπάρκεια.

Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών έχουν εδώ και μερικές εβδομάδες παραλάβει τον ιατρικό και ιατροδικαστικό φάκελο της Μαλένας και, όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πάρουν καταθέσεις από τους θεράποντες ιατρούς και νοσηλευτές στο «Αγλαΐα Κυριακού», όπως επίσης και τους ιατροδικαστές. Επιπλέον, την αναψηλάφηση της υπόθεσης έχει αναλάβει και ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης, το πόρισμα του οποίου αναμένεται να κατατεθεί άμεσα.

Η μόλις 6 μηνών Ιριδα κατέληξε στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Και αυτός ο θάνατος θεωρήθηκε αιφνίδιος και επομένως το βρέφος υπεβλήθη σε τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις. Οι πρώτες βγήκαν καθαρές, ενώ ο παθολογοανατόμος εντόπισε «εξαγγειώσεις ερυθρών κυττάρων (αλλοιώσεις ως επί ανοξυγοναιμίας)». Ευρήματα που, όπως και στην περίπτωση της Μαλένας, είναι συμβατά με θάνατο από ασφυξία. Ο θάνατος του βρέφους πάντως επήλθε ενώ στο σπίτι της οικογένειας βρίσκονταν μόνο η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου και η αδελφή της, Δήμητρα, καθώς λίγα 24ωρα νωρίτερα ο σύζυγος και πατέρας Μάνος Δασκαλάκης είχε φύγει προκειμένου να εκκινήσει διαδικασίες διαζυγίου. Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις η 33χρονη αλλά και η αδελφή της.

Σημειώνεται ότι η Εισαγγελία Πατρών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον θάνατο της «σπιτονοικοκυράς», της ιδιοκτήτριας του διαμερίσματος όπου έμενε η οικογένεια. Η εισαγγελία φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο εκταφής της Τζωρτζίνας προκειμένου να ανασυρθεί από τον τάφο της ένα τάμπλετ που περιέργως η μητέρα της ζήτησε να ταφεί μαζί της.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT