Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός από τη φωτιά στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός από τη φωτιά στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Η φωτιά, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, εκδηλώθηκε σε θάλαμο στην κλινική COVID

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα άτομο ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από το νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο ξέσπασε φωτιά λίγο μετά τις 9 το πρωί.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου μεταβαίνουν εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη.

Η φωτιά, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, εκδηλώθηκε σε θάλαμο στην κλινική COVID, στον 2ο όροφο του κτιρίου, στον οποίο -σύμφωνα με τον διευθυντή της κλινικής- νοσηλεύονται 20 περίπου ασθενείς. Όπως ανέφερε ο Διαμαντής Χλωρός «ο κίνδυνος δεν έχει αποφευχθεί πλήρως».

«Νοσηλεύονται περίπου 20 ασθενείς. Προσπάθησα να βγω στον διάδρομο, υπήρχαν πυκνοί καπνοί, έμπαιναν στο γραφείο μου. Το κτίριο είναι παλιό, έχει μείνει από το 1980 χωρίς καμία βελτίωση. Ένας άρρωστος μάλλον έβαλε τη φωτιά που γρήγορα επεκτάθηκε. Γιατροί και νοσηλευτές αποκλείστηκαν στα γραφεία τους και άρρωστοι στους θαλάμους. Κανείς δεν μπορεί να τους δώσει βοήθεια. Άλλοι είναι στην αυλή με οξυγόνο», είπε νωρίτερα στο Open.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, δύο ασθενείς με Covid τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ενώ οι υπόλοιποι νοσηλευόμενοι απομακρύνθηκαν από την κλινική Covid και μεταφέρθηκαν σε άλλες πτέρυγες του νοσοκομείου. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει ότι η φωτιά έχει περιοριστεί.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή