Σεισμός στη Θήβα: Δεν έχουμε ενεργοποίηση κάποιου μεγάλου ρήγματος, λέει ο Άκης Τσελέντης

Σεισμός στη Θήβα: Δεν έχουμε ενεργοποίηση κάποιου μεγάλου ρήγματος, λέει ο Άκης Τσελέντης

«Εγώ δεν ανησυχώ από αυτούς τους σεισμούς στη Θήβα» δήλωσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, καθηγητής Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εγώ δεν ανησυχώ από αυτούς τους σεισμούς στη Θήβα» δήλωσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, καθηγητής Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο καθηγητής Σεισμολογίας πρόσθεσε πως «δεν έχουμε ενεργοποίηση κάποιου μεγάλου ρήγματος», διευκρινίζοντας ότι αυτό που συμβαίνει τώρα στην περιοχή είναι η ενεργοποίηση ενός μικρού ρήγματος με δυο κλάδους ενώ σημείωσε ότι η πόλη της Θήβας είναι μια αρχαία πόλη και πολλά κτίρια έχουν κτιστεί πάνω σε ερείπια.

Ο κ. Τσελέντης δήλωσε ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα επισκεφθεί τη Θήβα για να μιλήσει με τους τοπικούς φορείς αλλά σε κάθε περίπτωση ο ίδιος δεν ανησυχεί από την σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών που έχει δώσει σεισμούς μέχρι και 3,9 Ρίχτερ, όπως σήμερα λίγο πριν από τις 3 το απόγευμα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε πέντε χιλιόμετρα εστιακό βάθος. Να σημειωθεί ότι λίγο πριν τις 11.00 το πρωί είχε γίνει σεισμός με το ίδιο επίκεντρο μεγέθους 3,8 βαθμών. 

Χρόνος Γέννησης [GMT] : 07/04/2022 11:44:41.83
Μέγεθος : 3.9
Γεωγραφικό Πλάτος [°N] : 38.2924
Γεωγραφικό Μήκος [°E] : 23.4253
Εστιακό Βάθος [km] : 5.0
Τοποθεσία : 7 Χλμ. Δ της Ασωπίας Βοιωτίας

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή