Δύο Τούρκοι έφτασαν στην Εύβοια με… αιωρόπτερο

Δύο Τούρκοι έφτασαν στην Εύβοια με… αιωρόπτερο

Eναν διαφορετικό τρόπο να εισέλθουν στην Ελλάδα και να ζητήσουν άσυλο επέλεξαν δύο Τούρκοι πολίτες. Εφυγαν από την τουρκική ακτή με μηχανοκίνητο αιωρόπτερο, διέσχισαν τουλάχιστον 200 χλμ. πάνω από το Αιγαίο και έφτασαν λίγο πριν από την Εύβοια, όπου λόγω έλλειψης καυσίμων έπεσαν στη θάλασσα και διασώθηκαν από το Λιμενικό

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eναν διαφορετικό τρόπο να εισέλθουν στην Ελλάδα και να ζητήσουν άσυλο επέλεξαν δύο Τούρκοι πολίτες. Εφυγαν από την τουρκική ακτή με μηχανοκίνητο αιωρόπτερο, διέσχισαν τουλάχιστον 200 χλμ. πάνω από το Αιγαίο και έφτασαν λίγο πριν από την Εύβοια, όπου λόγω έλλειψης καυσίμων έπεσαν στη θάλασσα και διασώθηκαν από το Λιμενικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, οι δύο άνδρες, ηλικίας 32 και 33 ετών, ξεκίνησαν από την περιοχή της Σμύρνης με προορισμό την Αθήνα. Ομως το σκάφος τους έπεσε στη θάλασσα στην περιοχή Μπούρος Καρύστου λόγω έλλειψης καυσίμων. Φορώντας σωσίβια, κολύμπησαν με τη συνδρομή δύο ψαροτουφεκάδων μέχρι την ακτή, όπου εντοπίστηκαν από περιπολικό του Λιμενικού και συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα. Οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία τους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης, δήλωσαν στις Αρχές ότι είναι αστυνομικοί στην Τουρκία και σκοπεύουν να ζητήσουν άσυλο.

Ξεκίνησαν από την περιοχή της Σμύρνης με προορισμό την Αθήνα, αλλά το σκάφος έπεσε στη θάλασσα στην περιοχή Μπούρος Καρύστου λόγω έλλειψης καυσίμων.

Το παράτολμο εγχείρημα έγινε πολύ γρήγορα γνωστό στον χώρο των αιωροπτεριστών στη χώρα μας. «Λανθασμένα αναφέρεται ότι επέβαιναν σε ανεμόπτερο – επέβαιναν σε ένα trike, δηλαδή ένα είδος μηχανοκίνητου αιωρόπτερου. Αυτό το υπερελαφρό σκάφος αντί να έχει σταθερά πτερύγια, έχει ένα αιωρόπτερο, το οποίο είναι συνδεδεμένο με ένα μονοθέσιο ή διθέσιο όχημα», εξηγεί ο Γεώργιος Καραχάλιος, ιδιοκτήτης σχολής αεραθλητικής εκπαίδευσης. «Τα σκάφη αυτά είναι εύκολα στη λειτουργία, είναι γρήγορα και αξιόπιστα. Εξαρτάται τι κινητήρα έχει, αν το αιωρόπτερo είναι σύγχρονο και αν έχει επαρκή καύσιμα. Το να διασχίσεις το Αιγαίο δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο – υπό συγκεκριμένες συνθήκες μπορείς να διασχίσεις πολύ μεγάλες αποστάσεις χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, αρκεί να έχεις ένα σύγχρονο trike».

Στη χώρα μας τα trikes χρειάζονται δίπλωμα υπερελαφρού αεροπλάνου, το οποίο αποκτάται έπειτα από εκπαίδευση και εξετάσεις. Καθώς πολλά trikes είναι διθέσια, υπάρχουν αρκετές εταιρείες ανά την Ελλάδα που προσφέρουν την εμπειρία μικρών πτήσεων με έμπειρο πιλότο έναντι αμοιβής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή