Ωρωπός: Μαθητές και γονείς καταγγέλλουν διευθύντρια ΕΠΑΛ για λεκτικό και σωματικό bullying

Ωρωπός: Μαθητές και γονείς καταγγέλλουν διευθύντρια ΕΠΑΛ για λεκτικό και σωματικό bullying

«Το μόνο που κάνει είναι να τιμωρεί, να ρίχνει αποβολές, να πετά τα παιδιά έξω από το σχολείο και να χειροδικεί» ανέφερε η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σοβαρές καταγγελίες για λεκτικό και σωματικό bullying από τη διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Μαρκόπουλου – Ωρωπού, προχώρησαν γονείς και μαθητές.

«Το μόνο που κάνει είναι να τιμωρεί, να ρίχνει αποβολές, να πετά τα παιδιά έξω από το σχολείο και να χειροδικεί» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Ελένη Κωνσταντινίδου. «Χρονομετρά τα παιδιά που πάνε τουαλέτα. Έξι λεπτά για τα κορίτσια, τέσσερα για τα αγόρια» συνεχίζει.

«Θα πρέπει να κρατήσει το σχολείο ένα ποσοστό των χρημάτων ή να πας να πάρεις υπολογιστές που χρωστάει ο Δήμος. Είναι άσχημο οι μαθητές να έχουν έναν μόνιμο φόβο», είπε από την πλευρά του ο Σωτήρης Τραχάνης, πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου.

Για τον μόνιμο φόβο που έχουν τα παιδιά καθημερινά στο σχολείο έκανε λόγο και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. «Αρκετοί καθηγητές έχουν ζητήσει να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία, ενώ οι εγγραφές έχουν μειωθεί αισθητά. Έβρισε τους καθηγητές και τους είπε βρωμερά σκουλήκια και τραμπούκους», είπε ο Δημήτρης Ελευθέρας.

Το θέμα της συμπεριφοράς της διευθύντριας του σχολείου έχει φτάσει μέχρι και την υπουργό Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, μετά από το υπόμνημα του Δεκεμβρίου, αλλά και την καταγγελία που έστειλε ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ενώ μόλις την περασμένη Πέμπτη 14 Απριλίου ολοκληρώθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και στην οποία κατέθεσαν περί τα 30 άτομα, 10 καθηγητές, γονείς και μαθητές. Οι πληροφορίες λένε πως όλοι μίλησαν για συγκεκριμένα περιστατικά που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες. 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή