Παγκόσμιο δίκτυο γνώσεων και εξέλιξης με βρετανική σφραγίδα
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
παγκόσμιο-δίκτυο-γνώσεων-και-εξέλιξη-561819538

Παγκόσμιο δίκτυο γνώσεων και εξέλιξης με βρετανική σφραγίδα

Οι απόφοιτοι βρετανικών πανεπιστημίων μπορούν μέσω της πλατφόρμας «Alumni UK» του British Council, να εμπλακούν σε ένα παγκόσμιο δίκτυο ανθρώπων που θα τους προσφέρει ευκαιρίες επιμόρφωσης, εξέλιξης και επαγγελματικών συνεργασιών.

Χιλιάδες Έλληνες επιλέγουν εδώ και χρόνια να σπουδάσουν στη Βρετανία. Μετά τη λήξη της ακαδημαϊκής τους πορείας όμως, ακόμη και αν έχουν επαναπατριστεί, δεν είναι μόνοι. Υπάρχει μια διεθνής κοινότητα στην οποία μπορούν να γίνουν μέλη. Όσοι μετέχουν σε αυτή μοιράζονται κάτι κοινό: εμπειρίες, γνώσεις και παραστάσεις από τη βρετανική ανώτερη εκπαίδευση.

Οι απόφοιτοι βρετανικών πανεπιστημίων μπορούν μέσω της πλατφόρμας «Alumni UK» του British Council, να εμπλακούν σε ένα παγκόσμιο δίκτυο ανθρώπων που θα τους προσφέρει ευκαιρίες επιμόρφωσης, εξέλιξης και επαγγελματικών συνεργασιών.

Με την εγγραφή τους σε αυτό το παγκόσμιο δίκτυο μπορούν να μοιραστούν την τεχνογνωσία τους με άλλους αποφοίτους από όλο τον κόσμο, να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέους πόρους που θα τους βοηθήσουν στη μετέπειτα πορεία τους και παράλληλα να διατηρήσουν τους δεσμούς που έχουν αναπτύξει με το Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν είναι αμελητέο άλλωστε ότι το 38% των βραβευθέντων με Νόμπελ σπούδασαν σε βρετανικά πανεπιστήμια.

Τα μέλη αυτού του δικτύου μπορούν να παρακολουθήσουν αποκλειστικές εκδηλώσεις του κλάδου και masterclasses, να εμπνευστούν από τις εμπειρίες άλλων μελών, να διευρύνουν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες. Η εγγραφή των αποφοίτων μπορεί να γίνει στην ιστοσελίδα https://www.britishcouncil.gr/en/study-uk/alumni-uk.

Την αξία της εκπαίδευσης που έλαβαν σε βρετανικά πανεπιστήμια επισήμαναν και οι νικητές των φετινών «Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης» (Study UK Alumni Awards) του British Council. Στις 3 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής. Οι τρεις νικητές ήταν η Δρ Σωζήτα Γκουντούνα, η οποία έλαβε το βραβείο Πολιτισμού και Δημιουργικότητας, ο Παναγιώτης Κυριακόπουλος, ο οποίος έλαβε το βραβείο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας και η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, η οποία έλαβε το βραβείο Κοινωνικής Δράσης.

Παγκόσμιο δίκτυο γνώσεων και εξέλιξης με βρετανική σφραγίδα-1
Από Αριστερά oι τρεις νικητές: Δρ Σωζήτα Γκουντούνα, Παναγιώτης Κυριακόπουλος, Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

Μέσω αυτού του θεσμού που πραγματοποιείται χωρίς διακοπή στην Ελλάδα από το 2016 τους δίνεται η δυνατότητα να διευρύνουν τα επαγγελματικά τους δίκτυα, να αναπτύξουν νέες συνεργασίες και να δώσουν ώθηση στην καριέρα τους.

«Είναι πρωτίστως η ώσμωση με μοναδικούς μέντορες και ειδικούς της τέχνης σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου που συνέβαλαν σε μια επιτυχημένη επαγγελματική εξέλιξη», δήλωσε η Δρ Γκουντούνα, τονίζοντας ότι η βράβευσή της αποτελεί ένα ξεχωριστό ορόσημο για την επαγγελματική της σταδιοδρομία αλλά και για την προσωπική της εξέλιξη. «Σε συνδυασμό με τους αξιόλογους μέντορες, η βρετανική εκπαίδευση μού έδωσε το πρόσφορο έδαφος για να στοχαστώ ένα πρόγραμμα για την προώθηση των Ελλήνων Καλλιτεχνών το 2009 σε συνεργασία με τη συλλογικότητα Shunt που υποστηρίχθηκε από το Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου», πρόσθεσε.

Ο κ. Κυριακόπουλος είπε ότι η δική του βράβευση ήταν μια σημαντική αναγνώριση και επιβράβευση των σκληρών κόπων και προσπαθειών του. «Οι μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Strathclyde Business School, ενός εκ των κορυφαίων πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου, μου προσέφεραν ανεκτίμητες γνώσεις και δεξιότητες για τη διενέργεια επιστημονικής έρευνας», ανέφερε.

«Καθώς ο κλάδος στον οποίο επέλεξα να εξειδικευτώ το 2016, ήταν καινούριος ακαδημαϊκά, τα Πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας ήταν και τα μοναδικά που προσέφεραν μεταπτυχιακά προγράμματα πάνω στην κοινωνική καινοτομία. Οι σπουδές μου έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξή μου στο κοινωνικό επιχειρείν, καθώς με εξόπλισαν με όλα τα εργαλεία που απαιτούνται για την επαγγελματική σταδιοδρομία στο συγκεκριμένο κλάδο», τόνισε η κ. Χατζηιωαννίδου.

Παγκόσμιο δίκτυο γνώσεων και εξέλιξης με βρετανική σφραγίδα-2
Αναστασία Ανδρίτσου, Διευθύντρια του British Council στην Ελλάδα

Η Αναστασία Ανδρίτσου, διευθύντρια του British Council στην Ελλάδα, εξήρε την ανταπόκριση και συμμετοχή των Ελλήνων αποφοίτων στα Study UK Alumni Awards. Τόνισε ακόμη ότι αυτός ο θεσμός αναδεικνύει με συνέπεια κάθε χρόνο λαμπρές ιστορίες νέων, επιτυχημένων ανθρώπων που ξεχωρίζουν στους χώρους τους και αναγνωρίζουν την αξία της βρετανικής τους εκπαίδευσης στην πορεία που έχουν διαγράψει.

Παγκόσμιο δίκτυο γνώσεων και εξέλιξης με βρετανική σφραγίδα-3
Μαρία Τσακάλη, Επικεφαλής Τομέα Εκπαίδευσης του British Council στην Ελλάδα

Η Μαρία Τσακάλη, υπεύθυνη του Τομέα Εκπαίδευσης του British Council στην Ελλάδα δήλωσε ότι τα βραβεία «προσελκύουν όλο και περισσότερους Έλληνες αποφοίτους βρετανικής εκπαίδευσης που πρωτοστατούν στους επαγγελματικούς τους τομείς. Οι ιστορίες τους και οι επιτυχίες τους αποτελούν μαρτυρία του αντικτύπου που είχε η βρετανική τους εκπαίδευση στο να διακριθούν και να ηγηθούν στα επαγγέλματα που επέλεξαν και απαράμιλλη έμπνευση για την επόμενη γενιά». Πρόσθεσε ακόμη ότι οι φιναλίστ και νικητές επανασυνδέονται με τη Βρετανία μέσω των βραβείων, εκπροσωπούν δυναμικά την ελληνική κοινότητα αποφοίτων βρετανικών πανεπιστημίων στο διεθνές δίκτυο αποφοίτων και συμβάλλουν στους ισχυρούς εκπαιδευτικούς και διαπροσωπικούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή