Χανιά: Η τροχαία έδωσε στους οδηγούς αλκοτέστ μίας χρήσης

Χανιά: Η τροχαία έδωσε στους οδηγούς αλκοτέστ μίας χρήσης

Η διανομή έγινε στον κόμβο Κλαδισού στη δυτική είσοδο της πόλης, στο πλαίσιο των δράσεων της ΕΛΑΣ και στην Κρήτη, ενόψει του εορτασμού της Αναστάσεως και του Πάσχα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης

Ειδικές συσκευές αλκοολομέτρησης μίας χρήσης έδωσε η Τροχαία Χανίων στους οδηγούς που φεύγουν για τις διακοπές του Πάσχα, μαζί με ενημερωτικό υλικό που περιλαμβάνει συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Η διανομή έγινε στον κόμβο Κλαδισού στη δυτική είσοδο της πόλης, στο πλαίσιο των δράσεων της ΕΛΑΣ και στην Κρήτη, ενόψει του εορτασμού της Αναστάσεως και του Πάσχα. Η υποδιοικητής του τμήματος Τροχαίας Μάρθα Κίτσιου κάλεσε τους πολίτες να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Γιώργος Λυμπινάκης, επεσήμανε ότι οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ στο νησί έχουν θέσει σε εφαρμογή ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για την πρόληψη των τροχαίων και παραβατικών συμπεριφορών. Όπως τόνισε θα υπάρξει ένταση των περιπολιών και ελέγχων στην ενδοχώρα, στα αστικά κέντρα και στο σύνολο του οδικού δικτύου.

Ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων Γιώργος Μαστραντωνάκης αναφέρθηκε στα ειδικά μέτρα αστυνόμευσης στην περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τονίζοντας ότι σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου θα βρίσκεται επί ποδός το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού.

Από την πλευρά της η προϊσταμένη του Γραφείου Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσής Κρήτης, Σοφία Λογαρίδου, στάθηκε ιδιαίτερα στην επικινδυνότητα των κροτίδων δίνοντας παράλληλα συμβουλές προς τους πολίτες, ώστε να μην πέσουν θύματα παραβατικών συμπεριφορών σε βάρος τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr