Δολοφονία Σκαφτούρου: Από τις 15 σφαίρες, οι 10 κατέληξαν στο κορμί του

Δολοφονία Σκαφτούρου: Από τις 15 σφαίρες, οι 10 κατέληξαν στο κορμί του

Οι Αρχές κάνουν λόγο για έμπειρο χειριστή όπλου, καθώς σε συνθήκες πίεσης και παρουσία κόσμου είχε το εν λόγω αποτέλεσμα, ενώ δεν αποκλείουν και τη συμμετοχή του, παλαιότερα, σε ανάλογες εγκληματικές ενέργειες

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκλονίζει η ιατροδικαστική εξέταση για την εκτέλεση του Γιάννη Σκαφτούρου στα Δερβενοχώρια καθώς, όπως προέκυψε από αυτή, από τις 15 σφαίρες των δραστών με καλάσνικοφ, συνολικά οι 10 κατέληξαν στο κορμί του 55χρονου. 

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι Αρχές κάνουν λόγο για έμπειρο χειριστή όπλου, καθώς σε συνθήκες πίεσης και παρουσία κόσμου είχε το εν λόγω αποτέλεσμα, ενώ δεν αποκλείουν και τη συμμετοχή του, παλαιότερα, σε ανάλογες εγκληματικές ενέργειες, με την εκτέλεση από πλευράς του και άλλων «συμβολαίων θανάτου».

Όπως έγραψε νωρίτερα η «Κ», ο Γιάννης Σκαφτούρος ήταν ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μέλη της επονομαζόμενης greek mafia. Είχε κατηγορηθεί για εκβιασμούς, βομβιστικές επιθέσεις, απαγωγές και αποδράσεις, ενώ θεωρείτο στενός συνεργάτης του δολοφονημένου Βασίλη Στεφανάκου και του έγκλειστου Παναγιώτη Βλαστού – βαριά ονόματα της παρανομίας και οι δύο. Ο φόνος του έγινε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας, παρουσία συγγενών και φίλων που γιόρταζαν το Πάσχα. Ανάμεσα σε αυτούς η κόρη του δολοφονηθέντος και ο συμπέθερός του, οι οποίοι μάλιστα τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Όπως είπαν στους αστυνομικούς που προσέτρεξαν στο σημείο, οι δράστες ήταν τουλάχιστον τέσσερις και επέβαιναν σε δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού, δίχως κανείς να μπορεί να αποκλείσει στην περιοχή να κινήθηκε και ομάδα υποστήριξης. Οι δύο από τους δράστες αποβιβάστηκαν εξωτερικά της αυλής του σπιτιού και κινήθηκαν πεζή προς το σημείο όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι ο Γιάννης Σκαφτούρος και τα υπόλοιπα μέλη της παρέας του. Ανοιξαν πυρ χρησιμοποιώντας δύο καλάσνικοφ, με τους αστυνομικούς να περισυλλέγουν από την αυλή πάνω από 15 κάλυκες. Αν και οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο δολοφονηθείς οπλοφορούσε, το βέβαιο είναι ότι δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το όπλο του. Επιπλέον, αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Γιάννης Σκαφτούρος διέθετε προσωπική φρουρά, στην οποία συμμετείχε και πρώην αστυνομικός. Λόγω των ημερών, ωστόσο, είχε πει στα μέλη της να αναλάβουν βάρδια όχι από το πρωί, αλλά μετά τις 4 μ.μ.

Οι δολοφόνοι είτε παρακολουθούσαν το υποψήφιο θύμα τους και διαπίστωσαν ότι το πρωί της Δευτέρας ήταν ανυπεράσπιστο, είτε είχαν προνομιακή πληροφόρηση για τις κινήσεις της φρουράς, ενδεχόμενο πάντως που δεν θεωρείται το πιο πιθανό. Μετά τον φόνο οι δράστες διέφυγαν με τις μοτοσικλέτες τους. Η μία από αυτές ωστόσο, είτε λόγω βλάβης είτε εξαιτίας ατυχήματος, τέθηκε εκτός λειτουργίας και εγκαταλείφθηκε από τους επιβάτες της. Εντοπίστηκε από αστυνομικούς και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για διερεύνηση. Προέκυψε πάντως ότι είχε κλαπεί προ τριετίας από την Αττική. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή