ΕΔΔΠΙ: Πρώτη απόφαση για τη διαδικτυακή λογοκλοπή υπέρ της «Καθημερινής»

ΕΔΔΠΙ: Πρώτη απόφαση για τη διαδικτυακή λογοκλοπή υπέρ της «Καθημερινής»

Έπειτα από αίτηση της εταιρείας «Καθημερινές Εκδόσεις Μονοπρόσωπη Α.Ε.», η Επιτροπή για την Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας εξέδωσε την πρώτη απόφαση, με την οποία κάλεσε τον παραβάτη να απομακρύνει το παράνομα αναρτημένο στον ιστότοπό του περιεχόμενο

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έπειτα από αίτηση της εταιρείας «Καθημερινές Εκδόσεις Μονοπρόσωπη Α.Ε.» ως αποκλειστικής δικαιούχου του διαδικτυακού περιεχομένου που αναρτά στους ιστότοπούς της, η Επιτροπή για τη Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΕΔΔΠΙ) του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) εξέδωσε την πρώτη απόφαση, με την οποία κάλεσε τον παραβάτη να απομακρύνει το παράνομα αναρτημένο στον ιστότοπό του περιεχόμενο, το οποίο αποτελούσε αντιγραφή πρωτότυπου περιεχομένου από το site www.gastronomos.gr, προκειμένου να μην του επιβληθούν οι κυρώσεις και τα πρόστιμα που προβλέπει το άρθρο 66Ε Ν. 2121/1993. Ενόψει αυτών ο παραβάτης συμμορφώθηκε και η ΕΔΔΠΙ δεν συνέχισε τη διαδικασία κυρώσεων.

Η απόφαση αυτή της ΕΔΔΠΙ και η επιτυχία της Καθημερινής, που πρώτη προσέφυγε για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων επί του περιεχομένου που με αμοιβή δημιουργεί, αποτελεί αφετηρία και οδηγό για την περιστολή μελλοντικών διαδικτυακών προσβολών από τρίτους που χωρίς δικαίωμα ή άδεια και βεβαίως χωρίς την καταβολή αμοιβής στους δικαιούχους προβαίνουν ασυνείδητα και αυθαίρετα σε διαδικτυακή λογοκλοπή.

Την Καθημερινή εκπροσώπησαν στην ΕΔΔΠΙ οι δικηγόροι Μαρία Βουκελάτου και Γεώργιος Βουκελάτος.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή