Απομάκρυνση αξιωματικών από την Ασφάλεια Αττικής

Απομάκρυνση αξιωματικών από την Ασφάλεια Αττικής

Στην αντικατάσταση των επικεφαλής των Τμημάτων Ανθρωποκτονιών και Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής προχώρησε η ηγεσία της αστυνομίας.

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αντικατάσταση των επικεφαλής των Τμημάτων Ανθρωποκτονιών και Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής προχώρησε η ηγεσία της αστυνομίας. Πρόκειται για τους Κώστα Χασιώτη, Θοδωρή Θεοδώρου και Νίκο Νταβαρίνο, που είχαν και οι τρεις μακρά πορεία στις δύο αυτές ιδιαίτερα ευαίσθητες υπηρεσίες του Σώματος. Η μετακίνησή τους φέρεται να αποτελεί ηχηρό μήνυμα δυσαρέσκειας της πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. για την αδυναμία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, και συγκεκριμένα των δύο αυτών τμημάτων, να εξιχνιάσουν τα πάνω από 20 συμβόλαια θανάτου που έχουν εκτελεστεί το διάστημα από το 2017 έως σήμερα και έχουν αποδοθεί στον πόλεμο της νύχτας και στη δράση του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα.

Κορυφαία στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχαν εκφράσει δυσαρέσκεια για τις επιδόσεις των συγκεκριμένων τμημάτων της Ασφάλειας, στο περιθώριο ρεπορτάζ της «Κ» για την πορεία των ερευνών σχετικά με τη δολοφονία Καραϊβάζ. Μετά τον φόνο του Γιάννη Σκαφτούρου, ο νέος διοικητής Ασφαλείας, Δημήτρης Δάβαλος, ζήτησε και πήρε από τους χειριστές τον φάκελο της έρευνας, αδειάζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον επικεφαλής του αρμοδίου Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών. Ετσι, η απόφαση του νέου αρχηγού να προχωρήσει στην αντικατάσταση των τριών αξιωματικών δεν ξάφνιασε εκείνους που παρακολουθούν όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηγεσία του υπουργείου είχε εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια και για τους χειρισμούς του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών στην υπόθεση της δολοφονίας των Γλυκών Νερών, θεωρώντας ότι οι αστυνομικοί του τμήματος είχαν αργήσει να οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης τον φερόμενο ως δράστη Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Στο εσωτερικό του Σώματος η απόφαση της ηγεσίας προκαλεί αντιδράσεις, καθώς και οι αξιωματικοί θεωρούνται από τους συναδέλφους τους ως εκ των πλέον έμπειρων, προσηλωμένων και αποτελεσματικών στη δουλειά τους. Οι κ. Χασιώτης και Θεοδώρου μετακινούνται στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ο κ. Νταβαρίνος στη Διεύθυνση Μεταγωγών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή