ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tiger Meet 2022: Έγινε viral η μασκότ – τίγρης της άσκησης του ΝΑΤΟ

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η φωτογραφία με τη μασκότ της άσκησης Tiger Meet 2022 που διεξάγεται στον Άραξο

Tiger Meet 2022: Έγινε viral η μασκότ – τίγρης της άσκησης του ΝΑΤΟ

Ξεκίνησε, χθες, Δευτέρα 9 Μαΐου και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 20 Μαΐου, η πολυεθνική αεροπορική άσκηση μεσαίας κλίμακας «NATO Tiger Meet 2022» στην 116 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση του Αράξου.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, σκοπός της άσκησης είναι να παρέχει υψηλής ποιότητας επιχειρησιακή εκπαίδευση υπό το πνεύμα «Εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις» βελτιώνοντας τις δεξιότητες και τη συνεργασία των μελών στη διεξαγωγή σύνθετων επιχειρήσεων.

Η άσκηση θα διεξαχθεί σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από την Ελλάδα, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Τσεχία και το ΝΑΤΟ.

Επίσης, συμμετέχουν η Αυστρία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Πολωνία με παρατηρητές, προσωπικό και μέσα, καθώς και δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

Ωστόσο, τις εντυπώσεις κατά την πρώτη ημέρα της άσκησης, έκλεψε η μασκότ που είναι μία τίγρης. Ο άνθρωπος που φορούσε τη στολή στάθηκε δίπλα στους αξιωματικούς και η φωτογραφία δεν άργησε να γίνει viral στο twitter. 

Πρόκειται για αληθινή φωτογραφία που τραβήχτηκε στο πλαίσιο της άσκησης και αναρτήθηκε στα social media από το γαλλικό υπουργείο άμυνας.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr