Άγρια επίθεση μεθυσμένου άνδρα σε διασώστη ΕΚΑΒ

Άγρια επίθεση μεθυσμένου άνδρα σε διασώστη ΕΚΑΒ

Το θύμα νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένο στο «Αττικόν» – Ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα στον δράστη.

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιστατικό άσκησης σωματικής βίας πρωτοφανούς αγριότητας σε διασώστη του ΕΚΑΒ από άτομο που έλαβε τις πρώτες βοήθειες, καταγράφηκε το απόγευμα της Κυριακής. Ο διασώστης τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν», ενώ στον δράστη απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κακούργημα.

Το περιστατικό συνέβη στη Σαλαμίνα, όπου το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε έπειτα από κλήση της αστυνομίας για να παραλάβει έναν άνδρα σε κατάσταση μέθης. Οπως επισήμανε στην «Κ» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Αθηνών, Γιώργος Μαθιόπουλος, «το ΕΚΑΒ δέχθηκε λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα κλήση από την Αμεση Δράση για περιστατικό μέθης. Εφτασε το ασθενοφόρο με τους δύο διασώστες στο σημείο όπου όντως αντιμετώπισαν έναν άνδρα ηλικίας λίγο πάνω από τα 30 σε κατάσταση μέθης και χωρίς να έχει πλήρως τις αισθήσεις του. Αφού οι διασώστες παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, έβαλαν τον άνδρα στο φορείο και μετά μέσα στο ασθενοφόρο. Το περιπολικό της αστυνομίας έφυγε, ο οδηγός του ασθενοφόρου μπήκε στην καμπίνα και ο δεύτερος διασώστης, 44 ετών, πήγε να κλείσει την πόρτα του ασθενοφόρου. Ο μεθυσμένος άνδρας, ο οποίος στο μεσοδιάστημα είχε βγει από το όχημα, επιτέθηκε στον διασώστη, χτυπώντας τον πρώτα στο κεφάλι και μετά στον θώρακα». Ο διασώστης ημιλιπόθυμος άρχισε να τρέχει για να αποφύγει τον άνδρα, ο οποίος τον κυνήγησε, τον έριξε κάτω και συνέχισε να τον χτυπά, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει συντριπτικό κάταγμα στη δεξιά κλείδα και δύο κατάγματα στο αριστερό χέρι και πολλαπλά τραύματα και μώλωπες σε όλο το σώμα. Ο διασώστης νοσηλεύεται στο «Αττικόν», όπου χθες αναμενόταν να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Οπως ανέφερε ο κ. Μαθιόπουλος, «πρόκειται για το πιο σοβαρό επεισόδιο επίθεσης που έχει δεχθεί διασώστης του ΕΚΑΒ κατά την ώρα του καθήκοντος. Την τελευταία δεκαετία, το φαινόμενο έχει ενταθεί. Κατά μέσον όρο έχουμε ένα περιστατικό σωματικής βίας εις βάρος διασώστη του ΕΚΑΒ τον μήνα».

Ο δράστης οδηγήθηκε χθες στα δικαστήρια Πειραιά, όπου ο εισαγγελέας τού απήγγειλε κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις. Εκεί βρέθηκε και το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων, που έχει ζητήσει επανειλημμένως από την πολιτεία να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια διασωστών και γιατρών του ΕΚΑΒ. Μεταξύ αυτών, είναι να χαρακτηριστεί ως ιδιώνυμο αδίκημα η άσκηση βίας κατά υπαλλήλων του ΕΚΑΒ κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή