Αυτοκτονία ανηλίκου στα Κάτω Πατήσια: Τι έδειξε η νεκροψία – νεκροτομή

Αυτοκτονία ανηλίκου στα Κάτω Πατήσια: Τι έδειξε η νεκροψία – νεκροτομή

Ο θάνατος προήλθε δια απαγχονισμού. Αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του ανήλικου που έδωσε τέλος στη ζωή του στα Κάτω Πατήσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατος προήλθε δια απαγχονισμού. Αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα συνταχθεί η ιατροδικαστική έκθεση.

Οι αρχές διενεργούν έρευνα προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τι ήταν εκείνο που ώθησε τον 12χρονο μαθητή από τα Κάτω Πατήσια να βάλει τέλος στη ζωή του. Ενα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι ο αυτόχειρας να είχε πέσει θύμα μπούλινγκ στο σχολείο, όπως δήλωσαν χθες σε δημοσιογράφους οι συμμαθητές του στο 54ο Γυμνάσιο Αθηνών.

Την ίδια στιγμή, η πληροφορία (σ.σ. φέρεται να το είπε η μητέρα του στους αστυνομικούς) ότι ο 12χρονος βιντεοσκοπούσε με κινητό τη στιγμή του θανάτου του, υποχρέωσε τις Αρχές να αναζητήσουν τα αίτια της αυτοκτονίας και σε διαδικτυακό παιχνίδι, στο οποίο οι συμμετέχοντες προσπαθούν να προκαλέσουν στον εαυτό τους ασφυξία έως ότου χάσουν τις αισθήσεις τους. Πρόκειται για το Blackout Challenge, που παίζεται μέσω του TikTok.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία ανέθεσε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Τα στελέχη της υπηρεσίας επρόκειτο χθες να πάρουν τον φάκελο της δικογραφίας από το Α.Τ. Κολωνού και να προχωρήσουν, μεταξύ άλλων, σε έρευνα στο κινητό τηλέφωνο του 12χρονου.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT