Θεσσαλονίκη: Κατεπείγουσα έρευνα για τον θάνατο του 43χρονου στο νοσοκομείο Παπανικολάου ζήτησε ο Πλεύρης

Θεσσαλονίκη: Κατεπείγουσα έρευνα για τον θάνατο του 43χρονου στο νοσοκομείο Παπανικολάου ζήτησε ο Πλεύρης

Κατεπείγουσα έρευνα για τα αίτια θανάτου του 43χρονου στο νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατεπείγουσα έρευνα για τα αίτια θανάτου του 43χρονου στο νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο 43χρονος πέθανε σε καρέκλα στα επείγοντα του νοσοκομείου και ενώ είχε λάβει εξιτήριο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις, όπως ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό ο ιατροδικαστής τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, Δημήτρης Γαλεντέρης.

«Υπάρχει μια εικόνα για το τι θα ψάξουμε στα εργαστήρια. Η φλεβοθρόμβωση και η πνευμονική εμβολή είναι μια από αυτές τις αιτίες που διερευνάται και είναι και η πιθανότερη. Παρόλα αυτά περιμένουμε την επαλήθευση από το ιστοπαθολογικό εργαστήριο για να είμαστε σίγουροι», δήλωσε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι διενεργήθηκε τεστ για τον κορωνοϊό αφού κατέληξε ο 43χρονος. Όπως τόνισε, ο άνδρας έφτασε ο βράδυ της 1ης Απριλίου στα επείγοντα του νοσοκομείου, όπου ανέφερε πόνο στο ένα πόδι κι έγινε μια περιποίηση στα κάτω άκρα, γιατί είχε εκτεταμένες εξελκώσεις και κάποιες δερματικές πληγές. Ακολούθως, του επιτράπηκε να γυρίσει στο σπίτι αδιάγνωστος.

Ερωτηθείς αν έγιναν στον 43χρονο εξετάσεις, ο κ. Γαλεντέρης επισήμανε ότι «εγώ από τη νεκροτομή δεν έχω κάποιο σημείο που να δείχνει ότι έγινε κάποια εξέταση, ακόμα και λήψη αίματος. Θα δούμε και από τα χαρτιά των επειγόντων τι προκύπτει». Υπογράμμισε, δε, ότι αν του είχαν γίνει εξετάσεις, θα μπορούσε η πνευμονική εμβολή να αναγνωριστεί και να αντιμετωπιστεί, ενώ πρόσθεσε ότι αν του μετρούσαν έστω το οξυγόνο, θα έβρισκαν μειωμένο κορεσμό και θα έβλεπαν κάποια διαταραχή του ρυθμού της καρδιάς.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή