Βόλος: Χειροπέδες σε τρεις νεαρούς και τους γονείς τους για παιχνίδι «τρόμου» στο Tik Tok

Βόλος: Χειροπέδες σε τρεις νεαρούς και τους γονείς τους για παιχνίδι «τρόμου» στο Tik Tok

Τα παιδιά κατηγορούνται για το αδίκημα της επικίνδυνης παρέμβασης στην οδική συγκοινωνία και οι γονείς τους για παραμέληση ανηλίκων

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συναγερμό έχει τεθεί η ΕΛ.ΑΣ. για το παιχνίδι «τρόμου» στο Tik Tok από ανήλικους στον Βόλο οι οποίοι ξαπλώνουν στο οδόστρωμα για να αποφύγουν την παράσυρσή τους από αυτοκίνητα την τελευταία στιγμή.

Το βράδυ του Σαββάτου (21/5) συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, ένας 17χρονος, ένας 14χρονος και ένας 13χρονος για επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία, αλλά και οι γονείς τους.

Οι πρώτοι κατηγορούνται για το αδίκημα της επικίνδυνης παρέμβασης στην οδική συγκοινωνία και οι δεύτεροι για παραμέληση ανηλίκων.

Οι ανήλικοι περπατούσαν στο οδόστρωμα, περνώντας σε πολύ κοντινή απόσταση από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, προκειμένου να «ζήσουν… οριακά» και βιντεοσκοπούσαν τις προσπάθειές τους, για να ανεβάσουν το βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα.

Πρόκειται για τη νέα μόδα του Tik Tok, που προκαλεί «πονοκέφαλο», καθώς έφηβοι ρισκάρουν την ζωή τους αλλά και τα αντανακλαστικά των οδηγών με τον κίνδυνο να προκληθεί ατύχημα να είναι μεγάλος.

Στη επίσημη ανακοίνωσή της η Αστυνομία Βόλου αναφέρει:

«Συνελήφθησαν, χθες (21-05-2022) το βράδυ στο Βόλο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, 3 ανήλικοι, 2 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός, για επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία.

Ειδικότερα, οι ανήλικοι εισήλθαν τρέχοντας στο οδόστρωμα, περνώντας με πρόθεση, μπροστά και σε πάρα πολύ κοντινή απόσταση από διερχόμενο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, διαταράσσοντας την ασφάλεια της συγκοινωνίας και θέτοντας σε κίνδυνο τους χρήστες του οδικού δικτύου και τους εαυτούς τους.

Επιπλέον, συνελήφθησαν οι πατέρες των ημεδαπών και η μητέρα του αλλοδαπού για το αδίκημα της παραμέλησης της εποπτείας ανηλίκου.

Οι ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι κατόπιν προφορικής εντολής του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ οι πατέρες και η μητέρα θα οδηγηθούν αρμοδίως».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή