Αθήνα: Αναβαθμίζεται η Δημοτική Αστυνομία

Αθήνα: Αναβαθμίζεται η Δημοτική Αστυνομία

Η ανάγκη αναβάθμισης του ρόλου της Δημοτικής Αστυνομίας συμφωνήθηκε χθες σε συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αναβάθμιση του ρόλου της Δημοτικής Αστυνομίας προχωρούν υπουργείο Εσωτερικών και Δήμος Αθηναίων, στον απόηχο της «παρεξήγησης» μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου και του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη σχετικά με την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα. Ειδικότερα, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο κ. Μπακογιάννης κατέληξαν σε συμφωνία που παρέχει στη Δημοτική Αστυνομία διευρυμένες αρμοδιότητες, ενώ δρομολογείται και η ενίσχυσή της με ανθρώπινο δυναμικό. Οι δύο άνδρες κατέληξαν στο ότι προτεραιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας αποτελεί η καταπολέμηση της παραβατικότητας στις γειτονιές της Αθήνας. Το μοντέλο αστυνόμευσης των πόλεων όπως είναι διαμορφωμένο σήμερα χαρακτηρίστηκε από τους κ. Βορίδη και Μπακογιάννη παρωχημένο και κατέληξαν στο ότι πρέπει να λάβει σύγχρονη και λειτουργική μορφή, προσαρμοσμένη στις αυξημένες ανάγκες της πόλης.

«Συμφωνήσαμε με τον κ. Μπακογιάννη στη στρατηγική κατεύθυνση και θα προχωρήσουμε στη διαμόρφωση του νέου θεσμικού πλαισίου. Το υπουργείο Εσωτερικών θα σταθεί αρωγός, με κάθε τρόπο, σε όλα τα βήματα αυτής της προσπάθειας», δήλωσε σχετικά ο κ. Βορίδης. «Η Αθήνα έχει ανάγκη από ένα διαφορετικό μοντέλο αστυνόμευσης, αυτό της αυτοτελούς κοινοτικής αστυνόμευσης, στο οποίο ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας μπορεί να είναι όχι απλά συμπληρωματικός, αλλά καταλυτικός. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνον εφόσον ενισχυθεί αριθμητικά και αποκτήσει νέες αρμοδιότητες. Ηδη τα στελέχη της υπερβαίνουν καθημερινά τις δυνάμεις τους. Βεβαίως, η Δημοτική Αστυνομία δεν μπορεί να υποκαταστήσει την Ελληνική Αστυνομία, μπορεί, όμως, να συμβάλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας που εντοπίζεται ως καθημερινό φαινόμενο στην πόλη και ταλαιπωρεί τους Αθηναίους και τους επισκέπτες», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μπακογιάννης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή