«ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2022»: Άσκηση πυρόσβεσης και εκκένωσης κατοικιών στο Ηράκλειο

«ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2022»: Άσκηση πυρόσβεσης και εκκένωσης κατοικιών στο Ηράκλειο

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου επισήμανε τη σπουδαιότητα τέτοιων ασκήσεων για τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτεταμένη πυρκαγιά δίπλα από τις εγκαταστάσεις καυσίμων στα Λινοπεράματα, με την αναγκαιότητα εκκένωσης κατοικιών διά θαλάσσης, προέβλεπε το σενάριο της άσκησης «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2022» που οργανώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, επισήμανε τη σπουδαιότητα τέτοιων ασκήσεων για τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων ειδικά σε μία τόσο ευαίσθητη περιοχή όπως τα Λινοπεράματα. Παράλληλα τόνισε πως θα πρέπει το επόμενο διάστημα -και εκεί θα ρίξει το βάρος του ο Δήμος Μαλεβιζίου- να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών για την αντιμετώπιση επικίνδυνων καταστάσεων όπως είναι οι πυρκαγιές, οι σεισμοί και οι θεομηνίες.

Στην άσκηση συμμετείχε ο Δήμος Μαλεβιζίου με το σύνολο των εμπλεκομένων υπαλλήλων για την Πολιτική Προστασία και με μηχανικά μέσα.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή