Ο εξάχρονος Ράινερ βρίσκεται στη Νορβηγία

Ο εξάχρονος Ράινερ βρίσκεται στη Νορβηγία

Στη Νορβηγία εντοπίστηκε ο ανήλικος που απήχθη το βράδυ της Τρίτης από το σπίτι του στην Κηφισιά.

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Νορβηγία εντοπίστηκε ο ανήλικος που απήχθη το βράδυ της Τρίτης από το σπίτι του στην Κηφισιά. Οι υποψίες που υπήρχαν από την αρχή, ότι πίσω από την αρπαγή του 6χρονου Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν κρύβεται ο πατέρας του, επιβεβαιώθηκαν καθώς, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, άνδρας που δήλωσε δικηγόρος του πατέρα επικοινώνησε με τον οργανισμό και ενημέρωσε ότι το παιδί βρίσκεται στη Νορβηγία και είναι ασφαλές.

Παράλληλα, ο εν λόγω άνδρας ζήτησε να «κατέβει» το amber alert για τον εντοπισμό του ανηλίκου, με τα στελέχη του «Χαμόγελου του Παιδιού» να απαντούν ότι κάτι τέτοιο γίνεται μόνο κατόπιν εντολής εισαγγελέα.

Επιπλέον, σχετικό email δέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, και η δικηγόρος του πατέρα από Νορβηγό συνάδελφό της, στο οποίο επίσης αναφερόταν ότι το παιδί βρίσκεται στη Νορβηγία και χαίρει άκρας υγείας. Υπενθυμίζεται πως η αρπαγή του 6χρονου από το σπίτι όπου βρισκόταν μαζί με τη γιαγιά του στην Κηφισιά έγινε το βράδυ της Τρίτης (24/5), γύρω στις 20.40.

Ανδρας που δήλωσε δικηγόρος του πατέρα του είπε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ότι το παιδί είναι ασφαλές.

Ολα συνέβησαν όταν ο ανήλικος άκουσε ένα θόρυβο στην πόρτα και την άνοιξε νομίζοντας πως επέστρεψε η μητέρα του. Τότε βρέθηκε μπροστά σε έναν άνδρα περίπου 40 ετών, ο οποίος, φορώντας κουκούλα, το άρπαξε, το έβαλε σε ένα λευκό βαν και εξαφανίστηκε.

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε η εκτίμηση πως πίσω από την αρπαγή κρύβεται ο πατέρας του παιδιού, καθώς έχει εδώ και χρόνια αντιδικία με τη μητέρα του 6χρονου για την επιμέλεια. Εκτίμηση που τελικά επιβεβαιώθηκε.

Ο δικηγόρος της μητέρας του παιδιού, Χρήστος Οικονομάκης, είχε δηλώσει στην «Κ» περιγράφοντας την κατάσταση: «Εχει εκδοθεί απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο αλλά και το Εφετείο Αθηνών, που έχουν κρίνει πως το παιδί δεν πρέπει να φύγει και να πάει στη Νορβηγία. Παλαιότερα είχε κάνει και ο πατέρας μήνυση στη μητέρα και, αφού προηγήθηκε η έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης εις βάρος της, η υπόθεση μπήκε με διάταξη στο αρχείο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT