Καιρός – Σήμερα: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας – Ποιες περιοχές θα πληγούν

Καιρός – Σήμερα: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας – Ποιες περιοχές θα πληγούν

Οι καταιγίδες τοπικά κυρίως σε τμήματα της Θεσσαλίας, της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι ισχυρές και είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις

3' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα, Κυριακή 29 Μαΐου 2022, αναμένεται αλλαγή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια κυρίως ηπειρωτικά τμήματα. Οι καταιγίδες τοπικά κυρίως σε τμήματα της Θεσσαλίας, της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι ισχυρές και είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις έως μεγάλου μεγέθους.

Επικίνδυνες πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένονται κατά τόπους κυρίως σε τμήματα της ανατολικής και νότιας χώρας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, της ξηρής ατμόσφαιρας και των ενισχυμένων ανέμων. Σταδιακή πτώση αναμένεται να σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα ηπειρωτικά. Βελτίωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται σταδιακά από τα δυτικά έως τις βραδινές ώρες. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 34, στην Ήπειρο από 11 έως 25 βαθμούς στη Θεσσαλία από 11 έως 31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 24 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 35-37 βαθμούς και στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις έως 4 μποφόρ στο Ιόνιο και έως 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και στροφή τους σε δυτικούς-βορειοδυτικούς εώς 4-5 μποφόρ κυρίως στα δυτικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς, στα βόρεια του νομού η μέγιστη έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, σταδιακά όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς.

Αναλυτικά ο καιρός από την ΕΜΥ ανά περιοχή:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στη Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, από τις βραδινές ώρες αναμένεται να εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Θρακικό τοπικά 5 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά και κεντρικά τμήματα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονιά η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλκότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 5 μπόφορ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά το βράδυ θα σταματήσουν.
Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή