Μεσολόγγι: Σε έξαρση το φαινόμενο κλοπής καλωδίων από δίκτυα ηλεκτροφωτισμού

Μεσολόγγι: Σε έξαρση το φαινόμενο κλοπής καλωδίων από δίκτυα ηλεκτροφωτισμού

Σύμφωνα με το δήμο, «πριν από λίγες ημέρες άγνωστοι ξήλωσαν τα καλώδια του δημοτικού φωτισμού στην παραλία και στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού, με αποτέλεσμα το βύθισμα της περιοχής στο σκοτάδι»

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σε έξαρση βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα το φαινόμενο κλοπής καλωδίων από δίκτυα ηλεκτροφωτισμού του δήμου Μεσολογγίου», όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή, η οποία υπέβαλε την πέμπτη μήνυση το τελευταίο δίμηνο κατά αγνώστων.

Σύμφωνα με το δήμο, «πριν από λίγες ημέρες άγνωστοι ξήλωσαν τα καλώδια του δημοτικού φωτισμού στην παραλία και στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού, με αποτέλεσμα την καταστροφή της ηλεκτρολογικής υποδομής και το βύθισμα της περιοχής στο σκοτάδι».

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον δήμο, «παραβιάστηκε η πόρτα του κεντρικού πίνακα ηλεκτροδότησης και από το εσωτερικό αφαιρέθηκαν σχεδόν τα πάντα, ενώ και το σύνολο των καλωδιώσεων είχε αφαιρεθεί από τους ειδικούς αγωγούς».

Οι κλοπές προκαλούν οικονομική ζημιά, αφού, σύμφωνα με το δήμο, «απαιτούνται αρκετά χρήματα για την αποκατάσταση της ζημιάς και την εκ νέου εγκατάσταση καλωδιώσεων».

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, απέστειλε σχετική επιστολή στους αρμοδίους για τις επαναλαμβανόμενες κλοπές, επισημαίνοντας, όπως ανακοινώθηκε, «την ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή