Κορωνοϊός: Υποχρεωτικά μάσκα σε επιβατηγά πλοία, ταξί και φαρμακεία

Κορωνοϊός: Υποχρεωτικά μάσκα σε επιβατηγά πλοία, ταξί και φαρμακεία

Υποχρεωτική θα συνεχίσει να είναι η χρήση μάσκας στα ταξί, στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων της γραμμής και στα φαρμακεία.

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποχρεωτική θα συνεχίσει να είναι η χρήση μάσκας στα ταξί, στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων της γραμμής και στα φαρμακεία. Αντίθετα, αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων και στα κρουαζιερόπλοια. Αυτό αποφάσισε η κυβέρνηση κατόπιν εισήγησης της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

4.026 νέα κρούσματα, 9 νεκροί και 130 διασωληνωμένοι χθες.

Ειδικότερα, η επιτροπή εισηγήθηκε ομόφωνα την υποχρεωτική χρήση μάσκας για οδηγούς και επιβάτες των ταξί καθώς και για προσωπικό και πελάτες για τα φαρμακεία. Στα επιβατηγά πλοία αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου, παραμένει όμως στους εσωτερικούς χώρους για πλήρωμα και επιβάτες. Στα κρουαζιερόπλοια, η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική, ωστόσο θα επανέρχεται όταν νοσήσει ποσοστό άνω του 2% των φιλοξενουμένων ή ποσοστό άνω του 4% του πληρώματος εντός μιας εβδομάδας, ή εάν νοσήσει εντός 48 ωρών ποσοστό άνω του 1% όσων βρίσκονται στο πλοίο. Οι λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας σε πλοία, ταξί και φαρμακεία θα αποτυπωθούν σε κοινή υπουργική απόφαση που ήταν χθες υπό έκδοση.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες η μάσκα έπαψε να είναι υποχρεωτική για τους περισσότερους χώρους με την εξαίρεση των αστικών ΜΜΜ (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, τραμ), των χώρων παροχής υπηρεσιών Υγείας και των δομών φροντίδας ηλικιωμένων. «Η εικόνα της πανδημίας δείχνει ότι τουλάχιστον για τους θερινούς μήνες δεν έχει δυναμική. Ελπίζουμε αυτό να παραμείνει. Τα μέτρα έχουν ανασταλεί, αλλά αν χρειαστεί κάποια από αυτά θα επανέλθουν», επεσήμανε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4.026 κρούσματα. Δηλώθηκαν 9 νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν χθες 130 ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ενώ έγιναν 83 νέες νοσηλείες σε νοσοκομεία της επικράτειας λόγω της νόσου. Συνολικά την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκαν 623 νέες νοσηλείες ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία (έναντι 592 εξιτηρίων), που είναι ο χαμηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί από τον περασμένο Ιούλιο έως σήμερα. Το ποσοστό των θετικών τεστ COVID-19 ήταν την προηγούμενη εβδομάδα στο 4,8% στο σύνολο της χώρας, με τα υψηλότερα ποσοστά να παρατηρούνται σε Μήλο (21,4%), Θήρα (19,33%), Δυτική Αττική (16,33%) και Μύκονο (15,45%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT