Πανελλαδικές 2022 – ΕΠΑΛ: Τα θέματα στα Νέα Ελληνικά

Πανελλαδικές 2022 – ΕΠΑΛ: Τα θέματα στα Νέα Ελληνικά

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022 στο μάθημα των Νέων Ελληνικών για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ)

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022 στο μάθημα των Νέων Ελληνικών για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).

Δείτε εδώ τα θέματα.

Αύριο, Παρασκευή, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις αρχίζουν στις 8:30 π.μ., αλλά οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εξεταζόμενοι και εξεταστές πρέπει να φορούν την προστατευτική μάσκα.

Το Σάββατο, 4 Ιουνίου, εξεταζόμενο μάθημα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ είναι τα Μαθηματικά (Άλγεβρα), ενώ επόμενη εξέταση για τους υποψηφίους των ΓΕΛ είναι τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, με Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία.

Οι Πανελλαδικές ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕΛ και στις 17 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου. 

Σχολιασμός από τα Φροντιστήρια «Παπαδέα»

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ κλήθηκαν να επεξεργαστούν ένα κείμενο από την ιστοσελίδα της WWF και ένα απόσπασμα από μυθιστόρημα. Το μη λογοτεχνικό κείμενο ήταν πρωτότυπο και ενδιαφέρον, ενώ τα ερωτήματα που το συνόδευαν ήταν σαφή και κατανοητά. Δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίσουν οι μαθητές στο τελευταίο ερώτημα του λογοτεχνικού κειμένου που απαιτείται η προσωπική τους γνώμη.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Πανελλαδικές 2022 - ΕΠΑΛ: Τα θέματα στα Νέα Ελληνικά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή