Πανελλαδικές 2022: Απαντήσεις και σχολιασμός για τα Αρχαία Ελληνικά

Πανελλαδικές 2022: Απαντήσεις και σχολιασμός για τα Αρχαία Ελληνικά

Σε γνωστό κείμενο του Αριστοτέλη και του Επίκτητου, καθώς και σε άγνωστο κείμενο από τον Θουκυδίδη εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών στα Αρχαία Ελληνικά.

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε γνωστό κείμενο από τα «Πολιτικά» του Αριστοτέλη και από τις «Διατριβαί» του Επίκτητου, καθώς και σε άγνωστο κείμενο από τον Θουκυδίδη εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών στα Αρχαία Ελληνικά.

Δείτε τα θέματα για τα Αρχαία Ελληνικά

Δείτε εδώ τις απαντήσεις για το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών (διδαγμένο και αδίδακτο)

Σχολιασμός για τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών

Σύμφωνα με την εκτίμηση των Φροντιστηρίων Παπαδέα, όσον αφορά στο διδαγμένο κείμενο, τα θέματα είναι διατυπωμένα με σαφήνεια και μπορούν να χαρακτηριστούν βατά.

Οι μαθητές καλούνται να επεξεργαστούν την 17η και 20η Διδακτική Ενότητα από τα «Πολιτικά» του Αριστοτέλη και τις «Διατριβαί» του Επίκτητου. Οι ερωτήσεις κατανόησης προϋποθέτουν καλή γνώση των ερμηνευτικών σχολίων του σχολικού εγχειριδίου και εις βάθος κατανόηση του κειμένου. Οι λεξιλογικές ασκήσεις και η άσκηση εισαγωγής είναι αναμενόμενες και δεν παρουσιάζουν αυξημένο βαθμό δυσκολίας. Το ερώτημα με την αντιπαραβολή μεταξύ του κειμένου αναφοράς και του παράλληλου κειμένου του Παπανούτσου απαιτεί κριτική προσέγγιση των δύο κειμένων και αφαιρετική ικανότητα.

Σε ό,τι αφορά το αδίδακτο κείμενο, η απόδοσή του στα νέα ελληνικά χαρακτηρίζεται δύσκολη

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022

Αύριο Τρίτη, 7 Ιουνίου, ακολουθούν οι εξεταζόμενοι των ΕΠΑΛ σε Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Την Τετάρτη, 8 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ εξετάζονται σε Λατινικά, Χημεία, Πληροφορική και ολοκληρώνουν τα εξεταζόμενα μαθήματα την Παρασκευή, 10 Ιουνίου, με Ιστορία, Φυσική, Οικονομία.

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ τελειώνουν με τις εξετάσεις στις 17 Ιουνίου. Ακολουθούν τα Ειδικά Μαθήματα 18-30 Ιουνίου, τόσο για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, όσο των ΕΠΑΛ.

Οι βαθμολογίες αναμένεται να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν και τα Ειδικά Μαθήματα, ενώ οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Για πρώτη φορά, οι συντελεστές βαρύτητας των εξεταζόμενων μαθημάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ορίστηκαν από τα ίδια τα ΑΕΙ.

Οι εισακτέοι στα ΑΕΙ φέτος είναι 68.394, περίπου 10% λιγότεροι από πέρσι (77.415), ενώ στο νούμερο αυτό δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων στις στρατιωτικές, πυροσβεστικές, αστυνομικές, λιμενικές σχολές και στο εμπορικό Ναυτικό.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή