Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση φοιτητών στο Κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση φοιτητών στο Κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ

Οι φοιτητές φώναξαν για αρκετή ώρα συνθήματα κατά της κυβέρνησης και κατά των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ, ζητώντας την αποχώρηση από το campus των αστυνομικών δυνάμεων

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από την είσοδο του κτιρίου διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) πραγματοποίησαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων που αντιδρούν στην εφαρμογή του νόμου 4777/21 και ιδιαίτερα των διατάξεών του που αφορούν την εγκατάσταση στα ΑΕΙ των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ).

Η δράση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης σε κεντρικά ΑΕΙ, μετά τη γνωστοποίηση ότι οι ειδικοί φρουροί ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους και έλαβαν φύλλα πορείας για την τοποθέτησή τους σε αστυνομικά τμήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι φοιτητές υπό βροχή φώναξαν για αρκετή ώρα συνθήματα κατά της κυβέρνησης και κατά των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ, ζητώντας την αποχώρηση από το campus των αστυνομικών δυνάμεων, που περιφρουρούν το έργο κατασκευής βιβλιοθήκης στη Σχολή Θετικών Επιστημών.

Τα μέλη των φοιτητικών παρατάξεων προτίθενται να συμμετάσχουν σε πορεία που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στην πόλη.

Πηγή: ΑΠΕ
Βίντεο: GRTimes.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT