Ρέθυμνο: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον καθ’ ομολογίαν δράστη του φονικού στον Μυλοπόταμο

Ρέθυμνο: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον καθ’ ομολογίαν δράστη του φονικού στον Μυλοπόταμο

Ο δράστης με σκυμμένο το κεφάλι και με ισχυρή αστυνομική δύναμη πέρασε το κατώφλι του δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου και έλαβε προθεσμία από τον εισαγγελέα για να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων άσκησε ο εισαγγελέας Ρεθύμνου στον 44χρονο που πυροβόλησε και σκότωσε τον 22χρονο στον Αργουλιό Μυλοποτάμου.

Ο δράστης με σκυμμένο το κεφάλι και με ισχυρή αστυνομική δύναμη πέρασε το κατώφλι του δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου και έλαβε προθεσμία από τον εισαγγελέα για να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης έφτασε στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου στις 20.00 το βράδυ και μετά από την διαδικασία απαγγελίας των κατηγοριών οδηγήθηκε και πάλι στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Ρεθύμνου. Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι τέλεσε το έγκλημα έχοντας θολώσει το μυαλό του δεδομένης της συμπεριφοράς του θύματος κατά το διαπληκτισμό τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία και μαρτυρίες, υπήρχε για μεγάλο χρονικό διάστημα αντιδικία μεταξύ των δύο ανδρών αλλά και μελών των οικογενειών τους, για θέματα που αφορούν σε κτηματικές διαφορές και ζητήματα βόσκησης των ζωικών τους κεφαλαίων. Η ένταση κορυφώθηκε το πρωί της Κυριακής (12/6) με αποτέλεσμα ο 44χρονος να πυροβολήσει με τέσσερις σφαίρες το θύμα.

Ο δράστης υποστήριξε ενώπιον του εισαγγελέα ότι για την πράξη του προκλήθηκε από τον δράστη και όλα όσα ανέφερε για μέλη της οικογένειάς του. Το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη με τους οικείους δράστη και θύματος να έχουν ανάμεσα τους ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες βρίσκονται στο χωριό έξω από τα σπίτια των δύο οικογενειών.

Σήμερα το πρωί, βαπτίστηκε το μόλις ενός μήνα νεογέννητο παιδί του θύματος, δεδομένου ότι σύμφωνα με την παράδοση στην Κρήτη, δεν μπορεί να ταφεί ο γονέας αν πρώτα δεν έχει βαπτιστεί το παιδί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ
Βίντεο: Creta24.gr

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT