Τετράποδοι διερχόμενοι από τον Προμαχώνα

Τετράποδοι διερχόμενοι από τον Προμαχώνα

Δύο λιοντάρια και μία τίγρης, που βρέθηκαν σε κλουβιά εντός ειδικά διαμορφωμένου φορτηγού, τράβηξαν όχι αδίκως τα φώτα της δημοσιότητας.

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι εργαζόμενοι στο τελωνείο του Προμαχώνα όταν αντίκρισαν τρεις απρόσμενους διερχομένους. Δύο λιοντάρια και μία τίγρης, που βρέθηκαν σε κλουβιά εντός ειδικά διαμορφωμένου φορτηγού, τράβηξαν όχι αδίκως τα φώτα της δημοσιότητας. Σύμφωνα με την εκδοχή που διαδόθηκε αστραπιαία, τα άγρια ζώα προορίζονταν για τη Μύκονο, όπου και στο παρελθόν έχουν μεταφερθεί εξωτικά ζώα προς τέρψιν ξένων επισκεπτών, κάτι που εξόργισε πλήθος κόσμου. Η πρόεδρος, μάλιστα, της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη, ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, ωστόσο, διευκρινίστηκε με δηλώσεις του προϊσταμένου του τελωνείου Ευζώνων, Γιάννη Καρακασίδη, ότι τα τρία άγρια ζώα είχαν έρθει από τη Σλοβακία και είχαν προορισμό την Αλβανία, αλλά πέρασαν αναγκαστικά από την Ελλάδα για τον απαιτούμενο κτηνιατρικό έλεγχο, καθώς σε άλλα συνοριακά σημεία δεν παρέχεται. Εισήλθαν, δηλαδή, στην Ελλάδα από τον Προμαχώνα και στη συνέχεια εξήλθαν από τους Ευζώνους.

«Θα προβούμε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για να εξακριβώσουμε αν αυτός ο ισχυρισμός ευσταθεί», δήλωσε στην «Κ» η κ. Μπομπολάκη. «Ο μόνος έλεγχος που έγινε εκ μέρους των ελληνικών αρχών αφορά τη νόμιμη ή μη κατοχή των ζώων από τον ιδιοκτήτη, τίθεται όμως ένα σοβαρό ζήτημα για τον τρόπο απόκτησης, όπως και για τις συνθήκες μεταφοράς τους. Εχει διαπιστωθεί ότι εντός της Ε.Ε. το 80% των άγριων ζώων έχει περιέλθει παράνομα στους ιδιοκτήτες τους», προσθέτει. Σύμφωνα με την ίδια, «πρώτο είναι το παράνομο εμπόριο όπλων και ακολουθεί αυτό των ναρκωτικών και των άγριων ζώων». Οπως μάλιστα αποκάλυψε, «έχουμε πληροφορίες ότι σε Ελλάδα και Κύπρο γίνεται παράνομη εκτροφή τίγρεων και έχουμε κινηθεί νομικά και στις δύο χώρες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή