Αστυνομία: Πρόσληψη επιπλέον 600 ειδικών φρουρών

Αστυνομία: Πρόσληψη επιπλέον 600 ειδικών φρουρών

Στην πρόσληψη επιπλέον 600 ειδικών φρουρών προχωρεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πρόσληψη επιπλέον 600 ειδικών φρουρών προχωρεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Πρόθεση της ηγεσίας του είναι οι 600 αστυνομικοί να ενσωματωθούν στις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ), όταν και εφόσον αυτές δημιουργηθούν. Σε διαφορετική περίπτωση θα απορροφηθούν στα αστυνομικά τμήματα που έχουν σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό. Οπως ακριβώς συνέβη και με τους 400 νεοπροσληφθέντες ειδικούς φρουρούς, οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους, τη 17η Μαΐου, πήραν φύλλα πορείας για αστυνομικά τμήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Σε χθεσινή ανακοίνωσή του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι επιπλέον προσλήψεις «αποτελούν έμπρακτη εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδιασμού και εντάσσονται στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας του υπουργείου για την αναβάθμιση και ενίσχυση της ασφάλειας προσώπων και υποδομών των ΑΕΙ». Η αρχική προκήρυξη (Μάιος 2021) αφορούσε την πρόσληψη 400 ειδικών φρουρών με δυνατότητα πρόσληψης ακόμη 600 εάν και εφόσον παρουσιαζόταν ανάγκη, εντός 9 μηνών από την πρόσληψη των αρχικώς επιτυχόντων.

Θα στελεχώσουν, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τις ΟΠΠΙ και αστυνομικά τμήματα που έχουν σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό.

Απαντώντας στις ερωτήσεις της «Κ», πηγή του υπουργείου δήλωσε ότι οι πρώτοι 400 δεν έχουν πιάσει ακόμη δουλειά, καθώς εκκρεμεί η έγκριση από το ΣτΕ του εφαρμοστικού Προεδρικού Διατάγματος που αφορά την εσωτερική διάρθρωση της νεοσυσταθείσας υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Ενας άλλος λόγος που επικαλούνται οι επιτελείς της Κατεχάκη, είναι ότι οι πρυτανικές αρχές δεν έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους, όπως η εγκατάσταση τουρνικέ και καμερών ασφαλείας στις εισόδους των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. «Οταν αυτό συμβεί», λένε, «θα πιάσει δουλειά και η πανεπιστημιακή αστυνομία». Μέχρι τότε, πάντως, οι 400 νεοπροσληφθέντες ειδικοί φρουροί θα εκτελούν καθήκοντα ειδικών φρουρών σε αστυνομικά τμήματα των διευθύνσεων Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Το ίδιο και οι επιπλέον 600 αστυνομικοί, η πρόσληψη των οποίων δρομολογείται από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Η συγκεκριμένη διαδικασία είχε κινηθεί και νωρίτερα, ωστόσο «πάγωσε» προσωρινά με διαταγή του αρχηγού του Σώματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT