Εκτέλεση στον Γέρακα: «Δεν υπέκυψε σε εκβιαστές» λέει η οικογένεια του 38χρονου

Εκτέλεση στον Γέρακα: «Δεν υπέκυψε σε εκβιαστές» λέει η οικογένεια του 38χρονου

«Ο φθόνος των ''τιποτένιων'' έφαγε το παιδί μας» αναφέρεται στη δήλωση της οικογένειας του εκτελεσθέντος πρατηριούχου καυσίμων στον Γέρακα

3' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν υπέκυψε σε εκβιαστές και σε ανθρώπους του υποκόσμου, σε πρόσωπα δηλαδή που καταδιώκουν εδώ και χρόνια τον Γιώργο και ολόκληρη την οικογένεια μας, επειδή δεν ενέδωσε, δεν συμβιβάστηκε και κυρίως δεν δέχτηκε να γίνει μέρος ενός παράνομου κυκλώματος». Αυτά σημειώνει μεταξύ άλλων σε μια μακροσκελή ανακοίνωση η οικογένεια του 38χρονου που έπεσε νεκρός το πρωί του Σαββάτου, στο πρατήριο καυσίμων που διατηρούσε στην περιοχή του Γέρακα.

«Ο Γιώργος υπήρξε πάντοτε έντιμος. Είναι εντελώς ψέμα και εντελώς άδικο να προσπαθούν να τον εμπλέξουν, και μάλιστα μετά την άνανδρη εκτέλεσή του, σε διάφορα αστυνομικά σενάρια», αναφέρεται σε άλλο σημείο της δήλωσης της οικογένειας η οποία εκφράζει την εμπιστοσύνη της στην Δικαιοσύνη και την ΕΛΑΣ.

Ολόκληρη η δήλωση της οικογένειας:

«Από το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022, η οικογένεια μας ζει ένα ανείπωτο δράμα και μια ανείπωτη τραγωδία.

Ανθρωπόμορφα τέρατα, δειλά και τιποτένια αποβράσματα εκτέλεσαν εν ψυχρώ το παιδί μας, τον πατέρα μας και τον σύζυγό μας, βυθίζοντας στην απερίγραπτη θλίψη τρεις οικογένειες, αφήνοντας πίσω μικρά παιδιά που ορφανέψανε για λόγους που το μικρό μυαλό τους δεν μπορει να χωρέσει και ποτέ δε θα μπορέσει να αντιληφθεί και να συμβιβαστεί με αυτό. Παιδιά που δεν θα ξαναχαρούν τον πατέρα τους, παιδιά που θα έχουν να αντιμετωπίσουν τα ερευνητικά βλέμματα των γύρω τους, χωρίς να φταίνε σε τίποτε.

Οικογένειες που ορφανέψανε ολόκληρες και όχι μόνο τα παιδιά του Γιώργου, επειδή ο πατέρας τους δεν υπέκυψε σε εκβιαστές και σε ανθρώπους του υποκόσμου, σε πρόσωπα δηλαδή που καταδιώκουν εδω και χρόνια τον Γιώργο και ολόκληρη την οικογένεια μας, επειδή δεν ενέδωσε, δεν συμβιβάστηκε και κυρίως δεν δέχτηκε να γίνει μέρος ενός παράνομου κυκλώματος.

Ενός ανθρώπου, με δυο λόγια, που πολύ νέος πήγε επιχειρηματικά πολύ μπροστά και τον εκτέλεσαν για να μην πάει ακόμη πιο μπροστά, , τώρα που ανοιγόταν σε έναν ακόμη μεγαλύτερο επιχειρηματικό κόσμο, απλώνοντας το βήμα του ακόμη πιο μακριά, σε νέα επιχειρηματικά βήματα που θα τον πηγαιναν ακόμη πιο μπροστά, παρέχοντας ταυτόχρονα σε δεκάδες οικογένειες εισόδημα αλλά και στην Πολιτεία πολλά χρήματα από φόρους και τέλη καυσίμων.

Τον φθόνο πλήρωσε ο Γιώργος, τον φθόνο ανθρώπων μικρών, ασήμαντων και τιποτένιων, αλλά ταυτόχρονα βάναυσων και παντελώς περιφρονητικών προς την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Η οικογένεια αισθάνεται την ανάγκη να διευκρινίσει ότι:

Καμία δήλωση της οικογενείας μας και του Ομίλου Μήτσου δεν έχει γίνει, πλην της παρούσας, προφορική ή έγγραφη και καμία ανάρτηση σε κοινωνικά δίκτυα. Προσπαθούμε να πενθήσουμε τον άνθρωπό μας, και παρακολουθούμε το σύστημα να προσπαθεί να χτίσει σενάρια πάνω στον ανείπωτο πόνο της οικογένειάς μας.

Ο Γιώργος υπήρξε πάντοτε έντιμος. Είναι εντελώς ψέμα και εντελώς άδικο να προσπαθούν να τον εμπλέξουν, και μάλιστα μετά την άνανδρη εκτέλεσή του, σε διάφορα αστυνομικά σενάρια.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και η Δικαιοσύνη δεν έχει ασχοληθεί με το παιδί μας, ούτε το είχε ποτέ δικάσει για τα διάφορα φαντασιακά που άκριτα και ανέλεγκτα προωθούνται από διάφορα μέσα.

Επίσης έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και τους αξιωματικούς της, ότι θα διαλευκάνουν το έγκλημα άμεσα. Ότι θα ανακαλύψουν και τους φυσικούς και τους ηθικούς αυτουργούς της βάναυσης εκτέλεσης του παιδιού μας.

Ποτέ η οικογένεια μας δεν έκανε λόγο για υποψίες εις βάρος της ΕΛΑΣ την οποία πάντοτε θεωρούσε έντιμη και ικανή και ποτέ δεν χρησιμοποίησε για αυτήν απαξιωτικούς όρους.

Δήλωσα, και το δηλώνω ξανά, ότι έχουν υπάρξει βαριά εγκλήματα που έχουν μείνει ανεξιχνίαστα, ότι ίσως κάποιοι να μην έκαναν αρκετά καλά τη δουλειά τους, και ότι δεν θέλουμε το έγκλημα κατά του παιδιού μας να γίνει ένα από αυτά Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ΕΛΑΣ και την ηγεσία της, φυσική και πολιτική, πως έχουν την ικανότητα και εντιμότητα να διαλευκάνουν το έγκλημα.

Να ενορχηστρώσει το ανακριτικό και ερευνητικό της έργο, και να μην αφήσει ανεξερεύνητο κανένα σημείο. Να πείσει, και τους Έλληνας και τους κακοποιούς, ότι δε θα μείνουν ανενόχλητοι και, το κυριότερο, ότι δε θα μείνουν ατιμώρητοι. Αυτό είναι ένα αίτημα, όχι μόνο της οικογένειας μας, αλλά και της κοινωνίας ως σύνολο.

Είναι ένα αίτημα προς το οποίο η πολιτεία πρέπει να ανταποκριθεί άμεσα ώστε να εμπεδωθεί στους ανθρώπους ως σύνολο η αίσθηση της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης προς το σύστημα επιβολής του Δικαίου και της Τάξης.

Κλείνοντας, παρακαλούμε τον τύπο και τα δίκτυα, να σεβαστούν τον πόνο και το πένθος μας, και να διοχετεύουν μόνο τις έγγραφες ανακοινώσεις της οικογένειας, που κατά την εξέλιξη των πραγμάτων θα επικαιροποιούνται.

Η οικογένεια βεβαιώνει τους πάντες ότι η πολυεπίπεδη επιμονή μας δεν θα πάψει ποτέ, ούτε μια στιγμή, μέχρι να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη οι δράστες της εκτέλεσης του παιδιού μας, και αυτοί που το έκαναν αλλά και αυτοί που τους έβαλαν να το κάνουν.

Αναστάσιος Μήτσου»

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή