Δολοφονία στον Γέρακα: Η μήνυση για εκβιασμό και οι χημικοί διαλύτες από τη Βουλγαρία

Δολοφονία στον Γέρακα: Η μήνυση για εκβιασμό και οι χημικοί διαλύτες από τη Βουλγαρία

Μια άγνωστη μήνυση για απόπειρα εκβίασης εκκρεμούσε εις βάρος του 38χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Μαραθώνος, που δολοφονήθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου.

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια άγνωστη μήνυση για απόπειρα εκβίασης εκκρεμούσε εις βάρος του 38χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Μαραθώνος, που δολοφονήθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Είχε κατατεθεί τον Ιούνιο του 2019 από επιχειρηματία-ιδιοκτήτη καταστημάτων εστίασης. Ο τελευταίος είχε καταγγείλει ότι ο δολοφονηθείς και ένα ακόμα άτομο είχαν απαιτήσει από αυτόν 150.000 ευρώ προκειμένου –όπως του είχαν πει– η ΑΑΔΕ να μην του βεβαιώσει πρόστιμο ύψους 1 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή. «Ξέρουμε ότι η ΑΑΔΕ θα σου ρίξει πρόστιμο 1.000.000 για φοροδιαφυγή στα μαγαζιά σου και θα καταστραφείς. Ετοίμασε 150.000 ευρώ και θα σε ξαναπάρουμε για να σου πούμε πότε θα μας τα δώσεις για να καθαρίσεις», φέρονται να τον είχαν απειλήσει.

Ο μηνυτής είχε κατονομάσει τους δύο κατηγορουμένους παραθέτοντας το κινητό από το οποίο φέρονται να τον είχαν καλέσει. Η δίκη είχε προσδιορισθεί για φέτος το φθινόπωρο. Το ενδιαφέρον, πάντως, είναι ότι για τον επιχειρηματία που κατέθεσε τη μήνυση είχαν προ ενός έτους προκύψει ενδείξεις εμπλοκής σε λαθρεμπορία καυσίμου. Η υπόθεση αφορούσε εισαγωγές χημικών ουσιών από τη Βουλγαρία για τη νόθευση βενζίνης. Ηρθε στο φως όταν τελωνειακές αρχές είχαν ελέγξει βυτιοφόρο που μετέφερε χημικό διαλύτη με παραλήπτη εταιρεία-φάντασμα με έδρα τα Ανω Λιόσια. Ως διαχειρίστρια της εταιρείας εμφανιζόταν γυναίκα που έμενε σε καταυλισμό Ρομά στη Δυτική Αττική και η οποία φαινομενικά συμμετείχε στη μετοχική σύνθεση αρκετών ακόμα εταιρειών, μαζί με «συνεργάτες» της. Μέσα από ένα πολυδαίδαλο δίκτυο εταιρειών και προσώπων, τα στελέχη των ελεγκτικών αρχών που είχαν διεξαγάγει την έρευνα είχαν οδηγηθεί στα ίχνη του μηνυτή του δολοφονηθέντος βενζινοπώλη.

Εις βάρος του δολοφονηθέντος το περασμένο Σάββατο εκκρεμούσε μήνυση για απόπειρα εκβίασης από τον Ιούνιο του 2019.

Σε νεότερη –χθεσινή– ανακοίνωσή του, ο πατέρας του δολοφονηθέντος αναφέρει ότι ο 38χρονος γιος υπήρξε θύμα εκβιασμού και δολοφονήθηκε επειδή «δεν υπέκυψε σε ανθρώπους του υποκόσμου», καθώς και ότι «δεν δέχθηκε να γίνει μέρος ενός παράνομου κυκλώματος». Ο 38χρονος, πάντως, το 2014 είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε κύκλωμα μπράβων υπό τον Μανώλη Καραγιάννη, ο οποίος εκτελέσθηκε το 2018 στο Π. Φάληρο, ενώ το 2015, το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών είχε σχηματίσει δικογραφία και εις βάρος του πατέρα του θύματος για κατοχή ενός καλάσνικοφ και χειροβομβίδων. Το 2018, βενζινάδικο της αλυσίδας πρατηρίων ιδιοκτησίας τους είχε γίνει στόχος ένοπλης επίθεσης.

Εν τω μεταξύ, το λευκό βαν που οι δράστες –τουλάχιστον τρεις– χρησιμοποίησαν στη δολοφονία, είχε κλαπεί στις αρχές του έτους από τη Δυτική Αττική. Το εγκατέλειψαν και το πυρπόλησαν σε κοντινή απόσταση από το σημείο του φόνου. Εκεί βρίσκονταν σταθμευμένες οι δύο μοτοσικλέτες με τις οποίες οι εκτελεστές συνέχισαν το δρομολόγιο διαφυγής τους. Οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει μαρτυρίες και υλικό από κάμερες που λειτουργούσαν στο σημείο. Προκύπτει ότι οι δράστες είχαν τοποθετήσει στις δύο μηχανές πλαστές πινακίδες, καθώς και ότι, ένα εικοσιτετράωρο πριν από τον φόνο, είχαν προβάρει το σχέδιο δολοφονίας. Μάλιστα, ορισμένοι από τους περιοίκους φέρονται να ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους εκτελεστές του βενζινοπώλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT