Ανδρέας Δρακόπουλος – Ίδρυμα Στ. Νιάρχος: «Όσο αντέχουμε συνεχίζουμε»

Ανδρέας Δρακόπουλος – Ίδρυμα Στ. Νιάρχος: «Όσο αντέχουμε συνεχίζουμε»

«Θα συνεχίσουμε τα προγράμματα στην Ελλάδα όσο έχουμε λεφτά και αντοχές», σημείωσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. «Πρέπει να βοηθήσουν οι κυβερνήσεις», λέει στην «Κ» ο κ. Ανδρ. Δρακόπουλος

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οσο έχουμε λεφτά και αντοχές, θα συνεχίσουμε τα προγράμματα στην Ελλάδα». Αυτή ήταν η απάντηση του κ. Ανδρέα Δρακόπουλου, προέδρου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σε σχετική ερώτηση της «Κ», υπενθυμίζοντας ότι έως σήμερα τα 2/3 των δωρεών του ιδρύματος τα τελευταία 25 χρόνια έγιναν στην Ελλάδα. Ο κ. Δρακόπουλος, στο κλείσιμο του συνεδρίου SNF Nostos Conference 2022, που ως στόχο είχε να φέρει την επιστήμη πιο κοντά στην κοινωνία, μίλησε ανοιχτά για όλα στους δημοσιογράφους. «Οι πολιτικοί πολύ συχνά ξεχνούν ότι καθήκον τους είναι να υπηρετούν τον λαό», ανέφερε ο ίδιος, σχολιάζοντας ότι για τον ίδιο δεν υπάρχει διαχωρισμός Αριστεράς – Δεξιάς και ότι υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας. Δεν έκρυψε την πικρία του προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, λέγοντας ότι το θετικό πρόσημο των έργων δεν προβάλλεται επαρκώς.

Το ίδρυμα δραστηριοποιείται σε 136 χώρες και το έργο του κρίνεται καθημερινά. «Το Κέντρο είναι το μεγαλύτερο έργο μας στην Ελλάδα και όραμά μου είναι να πάει καλά», σχολίασε, «ωστόσο, σε αυτό πρέπει να βοηθήσουν και οι κυβερνήσεις». Το ίδρυμα παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στο Δημόσιο το 2017 και έκτοτε δίνει ετήσιες έκτακτες χορηγίες, κάτι που δεν γίνεται να συνεχιστεί για πάντα. «Θα ήταν καλό η Εθνική Βιβλιοθήκη και η Λυρική να μπορούν να πληρώνουν το ενοίκιό τους προς το υπουργείο Πολιτισμού», υπογράμμισε, ενώ υπενθύμισε και τη σύνδεση με το μετρό, που ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί.

«Θα συνεχίσουμε τα προγράμματα στην Ελλάδα όσο έχουμε λεφτά και αντοχές», σημείωσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Τα social media

Στο πλαίσιο του SNF Nostos Conference 2022, που είχε ως θέμα την υγεία, συζητήθηκε η σχέση μεταξύ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της ψυχικής υγείας. Η συντονίστρια των Διαλόγων, κ. Αννα Κύνθια Μπουσδούκου, συζήτησε όλες τις πτυχές του θέματος με έξι νέους από όλο τον κόσμο, μέλη του SNF Nostos Advisory Committee, αλλά και με μαθητές γυμνασίων και λυκείων από όλη τη χώρα, οι οποίοι παρευρέθησαν στην εκδήλωση. «Θεωρώ ότι σήμερα έχω μια υγιή σχέση με τα social media, εν μέρει επειδή οι γονείς μου είχαν απαγορεύσει ρητά να δημιουργήσω λογαριασμό όσο ήμουν έφηβη», ανέφερε η Beatrice Nyamwenge Okech από το Ναϊρόμπι. «Δεν συστήνω πάντως στους γονείς τις ακραίες λύσεις, το καλύτερο είναι να είναι συνοδοιπόροι με το παιδί κατά την εξερεύνησή του στον κόσμο του Ιντερνετ, ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει το καλύτερο κομμάτι του!» απάντησε σε σχετικό ερώτημα εκπαιδευτικού και μητέρας από τη Λάρισα, που εξέθεσε τα σύγχρονα διλήμματα των γονέων. «Οι γονείς κάποιες φορές δεν μπορούν να γίνουν σύμμαχοι», σημείωσε από την πλευρά του ο Γιάννης Βασιλόπουλος, στιχουργός και τελειόφοιτος του ΕΚΠΑ, ο οποίος κατά δήλωσή του άρχισε να είναι ενεργός στα social media στα δώδεκα. «Στην εφηβεία μου ανακάλυψα τη σεξουαλική μου ταυτότητα, καθώς είμαι ομοφυλόφιλος, κάτι που σε εκείνη την ηλικία δεν θα ήταν αποδεκτό στο οικογενειακό και φιλικό μου περιβάλλον», επισήμανε ο ίδιος, «όμως χάρη στο Διαδίκτυο ήρθα σε επικοινωνία με παιδιά της ηλικίας μου, που είχαν τον ίδιο προσανατολισμό, και έγιναν εκείνοι οι σύμμαχοί μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή